Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz! Yaylalar ve gözeler şehri Kürtün'de maden işletmesi istemiyoruz!
Darbe girişiminden bir gün önce Hava Harp Okulu’nda yapılan toplantıya dair Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yapılan soruşturma kapsamında yeni detaylar ortaya çıktı. 14 Temmuz’da Hava Harp Okulu’nda yapılan toplantıya katılan kişilerin nizamiye kaydının tutulmadığı , okula girenlerin ''Tümgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'in misafirleriyiz'' dedikleri ve bu cümlenin şifre olduğu belirlendi.

Toplantının olduğu gece Yeşilköy Hava Harp Okulu’na 19:53’te Tümgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'in sırtında mavi sırt çantasıyla girdiği, 20:42'den 22:20'ye kadar sivil kıyafetli kişilerin okula giriş yaptığı kameralara yansıdı. Toplantıya katılan 20 general ve subayın nizamiye kaydının alınmaması talimatının da Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay’ın emir astsubayı Burhan Torluk tarafından verildiği tespit edildi. 14 Temmuz gecesi olan toplantının ardından gelen Hava Harp Okulu’na gelen subayların bir kısmının ayrıldığı , bazılarının ise yine kayıt alınmadan misafirhanelerde kaldıkları belirlendi.

Hava Harp Okulu’nun nöbet kulübelerinin kurşun geçirmez kulübelerle değiştirildiği , darbe girişiminden 3 ay önce kamera odasının kapatılarak dinlenme odasına çevrildiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında yapılan araştırma sırasında , okulun otoparkında bırakılan araçlardan darbeye katılanların bir kısmının kimliklerinin tespit edildiği, araçlarını bırakanların astsubay Halil Çetin, Üsttegmenler İsmail Yigit, Mehmet Öztürk, Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay'ın olduğu öğrenildi.

Hava Harp Okulu'nda Albay Yusuf Özdemir'in toplantıda askerlere sarı zarf dağıttığı, bu zarflarda F serili 1 dolarların bulunduğu ve tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı'nın cezaevine girişte yapılan aramasında bu 1 doların bulunduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında, 45 asker hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkarıldı. Bu kapsamında 26 kişi tutuklanırken, 5 kişi serbest bırakıldı, geriye kalan 14 kişi ise halen aranıyor.
Cihan

Editör: TE Bilisim