Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Malum MHP başından bu yana AKP’ye “Diğer formülleri dene olmazsa bize gel, gerekiyorsa sorumluluk alırız” mesajı veriyordu.

MHP’ye yakın kaynaklardan edinildiği bilgilere göre, Bahçeli yönetimi ülkenin yangın yerine döndüğü, terörün azdığı böyle bir dönemde sorumluluk alarak, erken seçim yerine AKP ile uzun soluklu bir koalisyon hükümeti kurabileceklerini düşünüyor ancak bunun için şartları var.

MHP'nin şartları şöyle:

1-Çözüm Süreci tamamen rafa kaldırılsın

2-Yolsuzluk iddialarının üzerine gidilsin

3-Cumhurbaşkanı yasal sınırları dışına çıkmasın

MHP yönetimi, bu şartlar içinde AKP ile uzun soluklu bir koalisyon hükümeti kurmaya sıcak bakıyor.

Türkiye’nin yararına olarak gördüğü “şartlarının” kabul edilmemesi halinde AKP ile koalisyon kuramayacaklarını düşünen MHP yönetimi, AKP'nin azınlık hükümeti ile Seçim Hükümeti formüllerine ise soğuk.

MHP lideri Bahçeli’nin bu düşüncesinin işaretlerini, dünkü açıklamasında da görmek mümkündü.

Bahçeli şunları kaydetti:  

“Terör saldırılarının ülkemizi savaş alanına çevirdiği, üç haftada 37 vatan evladının şehadetine, Suruç’ta 33 insanımızın ölümüne yol açan hain eylemlerin zirve yaptığı bir dönem ve eşikte seçimlerin yenilenmesi akıl karı değildir.

Dahası seçim güvenliğinin tam ve etkin bir şekilde sağlanacağının teminatını hiç kimse veremeyecektir.

PKK’nın 20 ilde alan hâkimiyeti kurmak için artan ölçüde yığınak yaptığı, 20 Temmuz’dan itibaren de Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı kanlı saldırılarını tırmandırdığı açıktır.

Silahların gölgesinde seçim tekrarı öncelikle demokrasiye ihanet olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, ağırlaşan şartlardan dolayı olası bir seçimin tedavülden kalktığını daha önce açıkça ilan etmiştir.

Bu itibarla seçimin yegâne ihtimal olduğunu söyleyerek AKP-CHP arasında koalisyon hükümeti kurulmasını engelleyici tutum takınmak gafletten öte sorumsuzluk ve şuursuzluk örneğidir.

Türkiye ekonomisinin vahim durumu ortadadır.

Piyasaların siyasi istikrarsızlıktan nasıl ve ne şekilde etkileneceği de bilinmez değildir.

Seçimlerin tekrarlanması bir aşı değil, şu günkü ortam ve gündemde zehirdir.

Elbette Milliyetçi Hareket Partisi AKP’yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır.

Fakat önce, Sayın Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir.

Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır.

Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir.

Türk siyaseti, bugünkü kriz ortamından çıkmak için ya bir yol inşa etmeli ya da bir yol bulmalıdır.” 
Editör: TE Bilisim