Türkiye açılım sürecini hızlandırmışken yapılan son siyasi ankete göre dengeler oldukça değişti.

Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?

Bugün ye­rel se­çim ya­pıl­sa, AKP yüz­de 38.6, CHP 28.6, MHP 19.8, BDP yüzde 7.6 oy alır. Ge­nel se­çim­de de tab­lo fark­lı de­ğil. AK­P’­nin oyu yüz­de 43’e düş­müş du­rum­da. CHP’nin yüz­de 28, MHP’­nin yüz­de 18.2, BDP’nin yüz­de 8.1 oy po­tan­si­ye­li var.

ANKETTEN ÇIKAN İLGİNÇ SONUÇLAR

İm­ra­lı gö­rüş­me­le­ri, yak­la­şan ye­rel se­çim­ler ve baş­kan­lık sis­te­mi tar­tış­ma­la­rı si­ya­se­tin nab­zı­nı yükseltiyor. Pe­ki so­kak­ta­ki va­tan­daş gün­de­mde­ki ko­nu­lar hak­kın­da ne dü­şü­nü­yor? Bu so­ru­nun ya­nı­tı­nı Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti­’nin, Tür­ki­ye­’nin 46 ilin­de 23-24 Şu­bat ta­rih­le­rin­de 9 bin 272 ki­şiy­le yüz yü­ze yap­tı­ğı an­ket göz­ler önü­ne ser­di.

AK PARTİ OY KAYBEDİYOR

An­ke­te gö­re; AK­ Parti’­nin Do­ğu­’dan Ba­tı’­ya git­tik­çe ve İç Ana­do­lu’da oy ka­yıp­la­rı hız­la ar­tı­yor. CHP ve MHP ise İç Ana­do­lu ve Ak­de­niz Böl­ge­si­’n­de oy ar­tı­şı ya­şı­yor. An­ke­te ka­tı­lan­la­rın bü­yük ço­ğun­lu­ğu İm­ra­lı­’y­la gö­rüş­me­le­re kar­şı çı­kı­yor. Yüz­de 91.4’lük ke­sim, Öca­la­n’­a ev hap­si­ne kar­şı, Tür­ki­ye­’nin bö­lün­me­si kay­gı­sı da hay­li yay­gın…

Seç­me­nin yüz­de 64.8’i, baş­kan­lık sis­te­mi­nin tek adam­lı­ğa ve oto­ri­ter yö­ne­ti­me fır­sat ve­re­ce­ği­ni de dü­şü­nü­yor. Yal­nız­ca

AK PARTİ SEÇMENİNİN %26,7'Sİ BAŞKANLIĞA KARŞI

“Ki­mi baş­kan gör­mek is­ter­si­niz?” so­ru­su­na ve­ri­len ya­nıt­la­ra gö­re, va­tan­da­şın yüz­de 30.2’si Cum­hur­baş­ka­nı Gü­l’­ü is­ti­yor. Gü­l’­ü sırasıyla Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, Tay­yip Er­do­ğan, Dev­let Bah­çe­li, Bü­lent Arınç ve Se­la­hat­tin De­mir­taş iz­li­yor.


Editör: TE Bilisim