Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Öngel'in açıkladığı rakamlara göre TRT yayınlarında AKP'ye 30 saat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 29 saat, CHP'ye 5 saat, MHP'ye 1 saat 10 dakika ve HDP'ye 18 dakika süre ayırıldı. 


CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ...

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TRT'nin yayın sürelerini eleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri süresince TRT Haber'de, Recep Tayyip Erdoğan'a 8 saat 2 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 2 saat 53 dakika, Selahattin Demirtaş'a 1 saat 24 dakika süre ayırmıştı.  

TRT'YE BÜYÜK CEZA

Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkanlığı Seçim sürecindeki yayınları nedeniyle TRT'ye tarihinin en büyük cezasını kesmişti.  Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’a üç günde 5 saat 26 dakika süre ayıran TRT Türk’e, diğer adaylara hiç yer vermediği için 7 program durdurma cezası vermiş, bu cezayla TRT’ye verilen toplam program durdurma cezası 25’i geçmişti.

"HER KANAL BİR UZMANA ZİMMETLİ"

RTÜK’ÜN CHP kontenjanından seçilen üyesi İsmet Demirdöğen, seçim dönemlerinde kanalların dikkatle izlendiğini belirterek, “Bu RTÜK’ün iş yükünü oldukça artırıyor. Örneğin seçim döneminin başladığı 31 Ağustostan bu yana YSK’ya tam 97 dosla göndermişiz. Bunu yaparken aynı anda 120 kanalı kaydedebilen Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemi’nden (SKAAS) yararlanıyoruz” dedi.Seçim döneminde RTÜK’ün kanallarla ilgili dosyaları nasıl hazırladığını ve YSK’ya nasıl gönderdiğini anlatan Demirdöğen, özetle şu bilgileri verdi:

500 KANAL KAYDEDİLECEK

“Her uzmanın izlediği bir kanal var. İzleme uzmanı, bu yazılımı kullanarak sisteme erişiyor. İstediği tarih ve saatteki yayını bu sistemden alarak izliyor. Daha sonra yayınlarda ihlal varsa konuyla ilgili rapor hazırlıyorlar. Bu rapor, Üst Kurulun gündemine geliyor. Nerede, hangi saniyede ihlal varsa nokta atışı yaparak, toplantılarda izleyip karar veriyoruz. SKAAS 3 projesi gündemde. Bu proje ile 500 kanal aynı anda kaydedilebilecek, HD yayınlar da alınabilecek.

RTÜK SEÇİM DÖNEMLERİNDE SEKRETERYA GİBİ ÇALIŞIYOR

Tabii ki seçim dönemlerinde kurula daha çok dosya geliyor. Ne yazık ki RTÜK seçim dönemlerinde bir sekretarya olarak çalışıyor. Yayınları izliyor ve ihlal olup olmadığını oyluyoruz. Ama ihlal olsa da olmasa da dosyayı YSK’ya göndermek zorundayız. Kararı verecek olan YSK. Bizim ihlal var dediğimize YSK ‘yok’ diyebiliyor, yok dediğimize ‘var’ diyebiliyor.”




Editör: TE Bilisim