Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
 Ekonomik krizdeki Yunanistan'da yaklaşık 9.8 milyon seçmen 300 milletvekilini belirlemek için bugün sandık başına gitti.

Yunanistan'da 300 milletvekilini belirlemek için yapılan erken genel seçimlerde, ilk resmi sonuçlara göre Aleksis Çipras liderliğindeki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Partisi yüzde 35,56 ile önde gidiyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde oyların yüzde 46'sı sayıldı.

Evangelos ​Meymarakis’in lideri olduğu muhafazakar Yeni Demokrasi (ND) Partisi 28,05 ile ikinci sırada yer alırken, Altın Şafak Partisi ise yüzde 7,12 ile üçüncü parti konumunda.

MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Ülkedeki yüzde 3'lük seçim barajını geçen partilerin meclisteki koltuk dağılımını ise resmi olmayan sonuçlar şu şekilde yansıtıyor:

SYRIZA (145), Yeni Demokrasi (75), Altın Şafak (19), PASOK (17), Yunanistan Komünist Partisi (15), To Potami (10) Bağımsız Yunanlılar Partisi (10), Merkez Birliği (10).

KOALİSYON OLACAK

İlk resmi sonuçlara göre bu seçimden de koalisyon hükümeti çıkması bekleniyor.

SYRIZA'DA SEVİNÇ

SYRIZA destekçileri, gelen ilk sonuçların sevincini yaşıyor. SYRIZA Partisi lideri Aleksis Çipras'ın partisinin merkez bürosuna gittiği öğrenildi. Bazı partililer de SYRIZA genel merkezi önüne akın etmeye başladı.

KOALİSYON HÜKÜMETİ BEKLENİYOR

19 partinin katıldığı genel seçimlerde yarışın, Ağustos ayında Başbakanlık'tan istifa eden solcu Aleksis Çipras'ın (41) liderliğindeki Syriza ile muhafakâr Vangelis Meimarakis'in (61) yönetimindeki Yeni Demokrasi Partisi (ND) arasında geçmesi bekleniyordu.

Yunanistan'da tek başına iktidar için bir partinin oyların yüzde 40'dan fazlasını alması gerekiyor. Kamuoyu yoklamaları, hiçbir partinin Parlamento çoğunluğunu kazanamayacağını gösteriyordu. İlk resmi sonuçlara göre de bu seçimden de koalisyon hükümeti çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim