Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü dolayısıyla Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi. Törende sahneye çıkan anaokulu öğrencisi 3.5 yaşındaki Ezelnaz Çalışkanov'un İstiklal Marşı'nın tamamını ezberden okuması salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan okulların katılımıyla şiir, resim, karikatür ve slogan yarışması düzenlendi. Etkinlikte sahne alan anaokulu öğrencisi 3.5 yaşındaki Ezelnaz Çalışkanov, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyunca katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Şiir dalında birinci olan 6. sınıf öğrencisi Fatmanur Kocahıdır ve resim dalında birinci olan 8. sınıf öğrencisi Münevvver Saliha Nazlıgül'e tablet bilgisayar, karikatür yarışması ve slogan yarışması birincileri Furkan Yılmaz ve Neslihan Ertop'a fotoğraf makinası, resim dalında birinci olan Tuğba Çelik'e ise resim kiti hediye edildi. Ayrıca yarışmalarda dereceye giren diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Törene sanatçılar Ferdi Tayfur, Mahmut Tuncer, Latif Doğan ve Metin Yıldız da katılarak destek verdi. Yarışma sonucunda dereceye giren resimler ile anaokulu öğrencilerinin el becerileriyle yaptıkları çok sayıda ürün ise satılarak geliri Şehit Aileleri Derneği'ne teslim edildi.

Etkinlikte konuşma yapan Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Oğuzhan Kılıç, “Bu projenin amacı çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimi kazanması aşamasında toplumsal alanda korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesini, bu kapsamda kendilerini sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma yararlı birey olarak yetiştirmelerini katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda bizlere destek veren öğrencilerimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkür ederiz.” dedi.

Törene Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Emniyet Müdür Vekili Murat Oğuzhan Kılıç, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Faruk Atay ile sıralı amirler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Tören, polis kıyafeti giymiş anaokulu öğrencilerinin gösterileri ve folklor oyunlarının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim