Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Malatya İnönü Üniversitesi(İÜ) Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Mehmet Aslan istifa etti. Rektörlük, Aslan’ın iş yükü nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Aslan’ın hastanede 2009 yılı Mayıs ayında başhekim yardımcısı, 2012 yılı Ağustos ayında ise başhekim olarak görev aldığı belirtildi. Aslan’ın iş yükünün fazla olması ve akademik çalışmalara zaman kalmaması nedeniyle görevden ayrılma talebinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Daha evvel de bu durumunu birkaç defa dile getirmiş, ancak üstlendiği görevi fedakârlık göstererek bugüne kadar sürdürmüştür. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, gerek Başhekim gerekse Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptığı süreçlerde, daima başarılı bir performans sergilemiş, hastanemize büyük hizmetlerde bulunmuş ve Üniversitemizin sağlık alanındaki başarılarına önemli katkılar sağlamıştır. 12.05.2015 tarihi itibarıyla akademik çalışmalarına zaman ayırabilmesi için yürütmekte olduğu idari görevi bırakmasına izin verilmiştir. Yrd. Doç Dr. Mehmet Aslan’a, bugüne kadar yürüttüğü görevlerindeki değerli katkıları nedeniyle teşekkür ediyor ve başarılarının devam etmesini diliyoruz.” denildi.

Açıklamada, başhekimlik görevini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen’in, yeni başhekim görevlendirilinceye sürdüreceği kaydedildi.


Editör: TE Bilisim