YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen "Körfez" kod adlı operasyon üzerine açılan davanın dördüncü duruşması başladı. Adliyeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Dava değil, operasyon sorgulanmalı.” dedi. Ayrıca ev hapsi şartıyla salıverilen sanıkların avukatları tarafından, hapsin adli kontrol olarak değiştirilmesinin talep edileceği öne sürüldü.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma için Başkan Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte adliyeye geldi. Kapıda alkışlarla karşılanan Kocaoğlu, “Geldik. Hayırlısı bakalım. Mahkeme çıkışında duruma göre bir açıklama yapabilirim. Şimdi söylenebilecek bir şey yok. Beklentimiz beraat. Olmayan şeyde bir şey yok. Tabii en son konumda özgürlüklerine kavuşmaları, iş yaşamına dönmeleri dileğimiz ama zaten bizim inancımız odur ki beraat kararı verilecek.” şeklinde konuştu.

Sanıklardan Aziz Kocaoğlu hakkında, çete elebaşı suçlamasıyla 397 yıla kadar hapis cezasının istendiği davanın ilk duruşmasında, 22 tutuklu sanıktan Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza eski Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın tahliyesine karar verilmişti. İki organizatör, daha sonra ara kararla cezaevinden salıverilmişti. Temmuz ayındaki ikinci duruşmada ise tutuklu 18 sanıktan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç dışındakiler tahliye edildi. Mahkeme heyeti İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, Belediye Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatör Ata Karakaş, Ömer Devrim Ergin ve Hakan Say'ı ev hapsi şartıyla tahliye etti. Tek tutuklu sanık Genç de daha sonra bir ara kararla ve ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Editör: TE Bilisim