Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez Loscertales’in de aralarında bulunduğu dokuz kişilik heyet, İzmir’in EXPO 2020 adaylık dosyasında öngörülen kriterleri inceleyecek. Heyete bilimadamları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri, İzmir’in bu yolculuğundaki hedeflerini anlatacak.

BIE heyeti, 10 Şubat 2013 tarihinde gelecek. İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can tarafından karşılanacak. İlk teknik sunumu, 11 Şubat Pazartesi sabahı Vali Kıraç yapacak. Aynı gün heyet üyeleriyle panoramik şehir turu düzenlenecek. Üniversite rektörleri, bilimadamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odaları ve sanatçılar, program süresince farklı mekân ve alanlarda sunumlar yapacak. İnceleme heyeti, İzmir’de öğrenim gören çeşitli ülkelerden üniversite öğrencileri, fahri konsoloslar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, sanatçılar ve şehirbilimcilerle sosyal etkinliklerde buluşacak. Ayrıca kendilerine Ege mutfağından örnekler ikram edilecek.

CUMHURBAŞKANI GÜL KABUL EDECEK

BIE inceleme heyetini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kabul edecek. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ndeki görüşme, 14 Şubat’ta yapılacak. Heyetin, aynı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşmesi bekleniyor. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek heyete, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın evsahipliğinde öğle yemeği verilecek. Heyetin Ankara programında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği iş dünyasıyla akşam yemeği de yer alıyor.

VALİ KIRAÇ: İZMİR HAZIR

Vali Kıraç, inceleme heyetinin EXPO sürecinde önemli bir adım olduğunu belirterek şunları kaydetti: “İzmir, bütün yönleriyle EXPO 2020’ye hazır bir kent. Tarihi, kendine has özellikleri ve vizyonuyla, 'Herkes İçin Sağlık' temasına evsahipliği yapacak en iyi yerdir. Toplumumuzun bütün kesimlerinden de destek görüyoruz. Dünyada bu kadar değeri birarada barındıran nadir şehirlerdeniz. İzmirimiz, dünya çapındaki organizasyonlara evsahipliği yapabilecek deneyime, birikime sahip. Başarının sosyal, ekonomik ve toplumsal koşulları olgunlaşmıştır. Bütün Türkiye, İzmirimiz'in heyecanına ortak olmuştur. EXPO’ya hazırız.”

Editör: TE Bilisim