Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası'nın ürettiği glutensiz ekmekler, 50 şehirde 274 noktaya gönderiliyor. Çölyak ve fenilketonüri hastaları için gereken ve ithali 12 lira olan bu ekmekler, Kent Ekmek'te 75 kuruştan satılınca talep patlaması oldu.

Kent Ekmek, yatırım ve üretim maliyeti yüksek olduğu için fırınların istemediği glutensiz ekmek için 2011 Mart ayında çalışmaya başladı. Bir yıl süren hazırlık aşamasından sonra üretime geçen belediyenin ilk etapta İzmir’deki hastalar için yaptığı ekmeklere kısa sürede şehirdışından da talep gelmeye başladı. Bunun üzerine üretim miktarı arttırılarak, isteyen yerlere kargoyla yollanmaya başladı. Kent Ekmek Fabrikası’nda glutensiz ekmekler, pazartesi ve perşembe günleri yapılıyor. Siparişle üretilen özel ekmekler, İzmir'deki 60 Kent Ekmek satış büfesi ve EDAK Ecza Kooperatifi üyesi eczanelere ulaştırılırken diğer şehirlere kargoyla gönderiliyor. Ayda üretilen ortalama 6 bin adet 450 gr. glutensiz ekmeğin tanesi 75 kuruştan satıyor. Tost ve hamburger olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor.

Glutensiz ekmeklerin gönderildiği yerler şunlar: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Aksaray, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kırıkkale, Karabük, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

Editör: TE Bilisim