Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen 1. Ulusal Foto Safari ve Fotoğraf Yarışması’na başvurular başladı. Türü tehlike altında olan çok sayıda kuşa evsahipliği yapan ve dünyanın sayılı kuş sulak alanlarından olan İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımı amacı taşıyan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İzmir Şube Müdürlüğü ile İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın konusu, “Yaban Hayatı” olarak belirlendi.

Foto safari, 3-5 Nisan 2015 arasında doğa ve kuş fotoğrafçılarını İzmir Kuş Cenneti’nde ağırlayacak. Katılımcılar, buradaki yaban yaşamı türlerini doğal ortamlarında fotoğraflayacak. Para ödüllü yarışmanın seçici kurulu foto muhabiri ve doğa fotoğrafçısı Aykut Fırat, doğa fotoğrafçıları Okyay Bulut, Zafer Kurnuç, Serhat Tigrel ve Ömer Furtun, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Lütfü Dağtaş ile DMKP İzmir Müdürlüğü Temsilcisi Elif Karabulut’tan oluşacak. Yarışmada ilk üç derecenin yanısıra yedi mansiyon ve 15 de sergilenmeye değer eser belirlenecek. Son müracaat tarihi 1 Nisan 2015 olarak belirlenen foto safari ve yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi, "www.izmirkuscenneti.gov.tr" internet adresinde bulunuyor.

Editör: TE Bilisim