Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
İzmir'in Konak ilçesinde, kırmızı ışıkta bekleyen otobüse arkadan çarpan otomobildeki biri bayan 5 kişi yaralandı. Araçta sıkışan yaralılardan biri, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Otobüste yolcu olarak bulunan vatandaşlar kazayla birlikte büyük panik yaşadı.

Kaza, saat 01.00 sıralarında, Konak ilçesi Gaziler caddesi ile Gürçeşme caddesinin kesiştiği noktada bulunan trafik ışıklarında meydana geldi. İddialara göre Nevruz Bilmen (21) yönetimindeki 01 BBT 12 plakalı otomobil, Basmane yönünden Yenişehir istikametine seyrederken alt yoldan devam etti. Çıkıştaki kırmızı ışıkları farketmeyen sürücü, burada bekleyen Nurettin Sarıoğlu (42) idaresindeki ESHOT'a ait 35 P 4225 plakalı belediye yolcu otobüsüne arkadan çarptı.

Kazada, otomobilde bulunan sürücü Nevruz Bilmen ile Gülşen Çağlar Dinç (22), Barış İbrikçi (16), Serkan Gezici (19) ve Hıdır Özgür Tekin (22) yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen polis ve 112 ekiplerine bildirdi. Otomobilde bulunan 4 yaralı vatandaşların da yardımıyla otomobilden çıkarıldı. Sürücü Nevruz Bilmen ise araçta sıkıştı. Bilmen, olay yerine çağrılan 110 AKS ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Sağlık ekipleri yaralılardan Barış İbrikçi ve Serkan Gezici'yi ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, diğer yaralıları ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza sırasında otobüste de panik yaşandı. Vatandaşlar kazanın ardından otobüsten ayrıldı. Semt sakinleri ise yapılan altyolun çıkışında devamlı bu tür kazalar yaşandığını belirterek, belediye yetkililerinin bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. Kazayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Editör: TE Bilisim