Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇ) ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında, obeziteyle mücadele konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak projeler yürütülmesi, araştırmalar, eğitimler, kurumsal, toplumsal ve medya faaliyetleri gibi hususlarda işbirliği yapılması hedefleniyor. Obezitenin önlenmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturma, bilgilendirme ve danışmanlık hizmetlerinin başlatıldığı protokol, bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

İKÇ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, imza töreninde yaptığı konuşmada böyle önemli bir hastalığı önlemek için yürütülecek projelerde öncülük yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Sağlıklı yaşam konusunda koruyucu hekimliğin önemine işaret eden Rektör Akhan, “Hastalarımızı tedavi etmekten ziyade, insanlarımıza koruyucu yönde eğitim vererek hastalıkları önlemek çok daha kolay. Bu protokolle İzmir açısından bir başlangıcı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı yaşam adına en önemli çalışmaların başında yer alan obeziteyle mücadele konusunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz'le ortak bir adım atıyoruz. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İKÇ Tıp ve Sağlık Bilimleri fakültelerinden akademisyenlerimizin yer aldığı bir ekip oluşturduk. Çalışmalarımızı genişleterek İzmir’e yaymayı düşünüyoruz. Bu birlikteliği, tüm İzmir’in sahiplenmesini istiyoruz. Temennimiz, İzmir’de ve tüm dünyada hasta sayılarının azalması. Umarız İzmir bu anlamda bir örnek olur. Sağlıklı nesiller için güzel bir hareket.” dedi.

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ise dünyada obezite görülme sıklığının giderek arttığını belirtti. Sık görülen hastalıkların, aynı zamanda büyük bir ekonomik yüke sebep olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tözün, “Obeziteyle mücadele, bu kapsamda en önemli önceliğimizi oluşturuyor. Rakamlar ortada, her üç erişkin kişiden birinin obez olduğunu görüyoruz. Obezite, tek başına mücadele edilen bir hastalık değildir. Obeziteden kaynaklanan, ömür boyu tedavisi süren kronik hastalıklar, önemli ekonomik yüke de neden olmaktadır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim