Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba? Bazı CHP belediyeleri oyuna mı geliyorlar veya oyuna mı ortak oluyorlar acaba?
İzmir'de dün geceden bu yana etkili olan sağanak yağış birçok ev ve iş yerini sular altında bıraktı. Karşıyaka ilçesi Şemikler semtinin birçok sokak da ise çok sayıda zemin kattaki evi su bastı. Evleri su altında kalan vatandaşlar eşyalarını kurtarmak için üst üste dizdi. İzmirliler, belediyenin ilgisizliğinden yakındı. Bayraklı ilçesi Cengizhan Mahallesinde ise yağmur nedeniyle bir yolda çökme meydana geldi.

Yağışlar sonrasında Şemikler 6305 sokakta zemin kattaki bir çok evi su bastı. Sokakta 12 numarada oturan Mehmet Ali Adıbelli'nin (35) evi tamamen su altında kaldı. Bir çocuk babası Adıbelli, "Her yağmurda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Belediye artık buna bir çözüm bulsun" dedi.

Aynı sokakta 8/A'da oturan Erkan Akkaya'nın (34) evini de yağmur suları altında kaldı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen Akkaya, Karşıyaka Belediyesi'nin kendileriyle ilgilenmediğini ileri sürdü. 6035 sokak numara 14'te oturan Eşref Tanrıkulu'nun evi de sular altında kaldı. 5 çocuğuyla birlikte 1671 sokak numara 490'da yaşayan Koçeri Özçelik'in evi de diğer mahalle sakinlerinin olduğu gibi su altında kaldı.

Bölgede incelemelerde bulunan yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Düzovalılar ve AK Parti Karşıyaka Halkla İlişkiler Başkanı Avukat Münir Ensari, sokakta onlarca evi su bastığını bildirdi. AKP'li Hakan Düzovalılar, "Burası Karşıyaka, belediyemiz Karşıyaka'yı sadace Mavişehir, Bostanlı ve Yalı'dan ibaret zannediyor. Buradaki insanların halini görüyorsunuz. Burası Şemikler, burada insanlar dünden beri sokakta. Sorunları çözülmüyor. Opera binalarıyla adını duyurmaya çalışan belediyemiz buradaki insanları görmezden geliyor. Biz saatlerdir buradaki insanlara yardımcı olabilmek için buradayız ama malesef bir tek belediye yetkilisini burada göremedik" dedi.

Öte yandan Bayraklı ilçesi Cengizhan Mahallesinde yağmur nedeniyle bir yolda çökme meydana geldi.
Editör: TE Bilisim