Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
İzmir'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöp depolama alanında belediyelere ait çöp araçlarının önünü kesen vatandaşlar, oturma eylemi yaptı.

Harmandalı sakinleri, çöp alanının taşınmasıyla ilgili mücadeleye bu sabahki yol kapatma eylemiyle devam ettiler. Çöp depolama alanının yıllardır kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, belediyelere ait çöp kamyonlarının önlerini kesti. Atıkların tahliye işlemini engellemek için oturma eylemi yapanlar, bölgede kireçle kapatılan dereler için, "Pamukkale travertenleri değil, çöplük alanı" benzetmesi yaptı. Yaklaşık 20 yıldır çöp depolama için kullanıldığı belirtilen alanda kısa süreli gerginlikler yaşandı. Yaklaşık 2 kilometreyi bulan çöp kamyonu kuyruğu sebebiyle trafikte zaman zaman aksama yaşandı. Polis ekiplerinin uzun süren ikna çalışmaları sonucu vatandaşlar, eylemlerinden vazgeçti. Çöp kamyonları da mesailerine devam etti.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar, yaptığı açıklamada, "İzmir'de hiçbir belediye çöpü istemiyor ama ne hikmetse Harmandalı'na getiriyorlar. Burası pimi çekilmiş bomba gibi. Bu yolda yağmur yağarken çocuklarımız, okul yolunda çöplerin akıntıları içinde ulaşım sağlıyor. Bu bir açlık grevidir. Biz somut öneri istiyoruz, artık hikayeye ihtiyacımız yok. Kim gelirse gelsin buradan çöpü kaldıracak." dedi.

Editör: TE Bilisim