Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
İzmir'de Çağlayan Matbaası, Sürat Lojistik, Kaynakder ve Türk Kızılayı, ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. "Yaşatma idealiyle her damla kan, kurtarılan bir candır" sloganıyla hareket eden Çağlayan'ın çalışanları, 137 ünite kan verdi.

Kan vermenin sağlık için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Çağlayan A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürü Hüseyin Ekerbiçer, Türkiye'de yeterince yaygın olmadığını, bu bilincin henüz oluşturulamadığını söyledi. Kızılay’ın kan bağışı kampanyasını desteklemek amacıyla şirket çalışanları olarak kan verdiklerini kaydeden Ekerbiçer, “Aslında bir tür insanlık görevi. Kanın insan hayatı için ne kadar önem arz ettiği bilincini oluşturma adına Kızılay’a destek olmayı amaçladık.” dedi. Böyle önemli projelerin ülke açısından önemli olduğunu ifade eden Müdür Ekerbiçer, kan bağışını gelenek haline getireceklerini söyledi.

"Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır" sloganıyla düzenlenen kampanyaya, Çağlayan Matbaası ve Sürat Lojistik çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Bir ünite kanla üç insanın hayatı kurtuluyor. 18-65 yaş arası, 50 kiloyu geçen herkes kan verebiliyor. Erkekler üç ayda, kadınlar dört ayda bir kan bağışında bulunabiliyor. Vücuda hiçbir zararı olmadığı gibi neredeyse bütün organlara faydası oluyor.

Editör: TE Bilisim