Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

İzmir'in Menderes ilçesinde bulunan bir okulda çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski okul müdürü, tutuksuz yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında tutuklandı. Cinsel istismar sanığı eski okul müdürü 102 yılla yargılanırken, karar öncesi konuşan, verdiği onur mücadelesiyle olayın aydınlatılmasında büyük katkısı olan ve toplumun gönlünde taht kuran öğretmen Saadet Özcan da duruşmayı takip etti.



Çocuklara yönelik istismar iddiaları, Mayıs 2014'te jandarmaya gelen telefon ihbarıyla başladı. Buna göre Menderes'te bulunan bir okulda, 22 yıldır öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası A.Ş.'nin, 6 kız öğrenciye film izletip, cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddia edildi. Bunun üzerine jandarma ekipleri A.Ş.'yi gözaltına aldı. Yaşları 6 ile 11 arasında değişen öğrencilerin ifadeleri ise psikolog eşliğinde alındı. A.Ş. adlı öğretmen, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen A.Ş., mahkemece tutuklandı. Mahkemenin tutuklama kararı alkışlarla karşılandı.



DAVANIN GEÇMİŞİ



İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın, geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan duruşmasında, 102 yıl hapis talebiyle yargılanan emekli öğretmen A.Ş.'nin avukatı, "Dosyada müvekkilimin mahkumiyetine yetecek somut delil yoktur. Bir kişide CD'si bulunması apayrı bir durumdur. Bunun müsnet suçla ilgisi olmadığı gibi küçüklere seyrettirdiğine dair delil yoktur." diyerek tahliye edilmesini istemişti. Mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olmasını ve tutukluluk süresini de dikkate alarak oy birliği ile tahliyeye karar verip, duruşmayı ertelemişti.



BUGÜN YENİDEN TUTUKLANDI



Bugünkü duruşmaya; sanık A.Ş., avukatı, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü temsil eden avukatlar, İstanbul ve Mersin barosu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 35 avukat, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve ihbarda bulunan öğretmen Saadet Özcan, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, barolar ve çocuk hakları merkezleri mahkemede müdahillik talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı, mağdur çocuklardan Ş.Y.'nin 13 yaşında olduğunu ve travma yaşadığını, o kadar kalabalık karşısında ifade vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Yurtseven, mağdur Ş.Y.'nin psikolog eşliğinde SEGBİS sistemiyle ifadesinin alınmasına ve salondakilerin dışarı çıkartılmasına karar verdi.



TUTUKLAMA KARARI



Duruşmada mahkeme heyeti, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine ' film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, 22 yıl aynı okulda görev yapan emekli müdür öğretmen A.Ş.'nin oy çokluğu ile tutuklanmasına karar verdi. Mahkemenin A.Ş.'yi tutuklama kararı, alkışlarla karşılandı.Cihan

Editör: TE Bilisim