Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
İzmir, fotoğraflarla belgelenecek. İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve sektör işbirliğiyle hazırlanan "Fotoğraflarla Yaşanacak Şehir İzmir" isimli proje kapsamında 30 ilçe, bir yıl boyunca 10 fotoğraf sanatçısı tarafından görüntülenecek. Sanatçıların her biri, kurayla belirlenen ilçeleri kendi gözünden aktaracak. Fotoğraflar, Türkçe ve İngilizce CD ve kitaplarla turistlere verilecek. Böylece şehrin yeni bir belleği oluşturulacak.

Projenin tanıtımı amacıyla İEÜ Mütevelli Heyet Salonu’nda düzenlenen toplantıya İZTO Yönetim Kurulu ve İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Arda, akademisyenler, öğrenciler ve fotoğraf sanatçıları katıldı. Projeye gönüllü destek veren fotoğraf sanatçıları Renda Gülay, Aykut Uslutekin, Hüseyin Harmandağlı, Hakan Akdemir, Bülent Çalımlıoğlu, Mehmet Yıldıztekin, Emin Emrah Yerce, Tolga Yurdaer, Etkin Gürel ve Gökhan Gökmen’den oluştu.

Toplantıda konuşan Demirtaş, İzmir'in temsili yapılarının fotoğraflarla belgelenmesi ve şehre fotoğraflarla yeni semboller kazandırılması amacıyla bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Bir yıl sürecek projede İzmir’in fotoğraf arşivinin oluşturulmasını hedeflediklerini vurgulayan Demirtaş, “Bu projeyle tarihe iz bırakıyoruz. Fotoğrafçıların hepsi İzmirli ve İzmir’de çalışıyorlar. Çalışmada gönüllü olarak bulunuyorlar. Bu sebeple de çok anlamlı. Proje sonunda, ‘Fotoğraflarla Yaşanacak Şehir İzmir’ kitabının yayımlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca seçilecek birkaç fotoğrafı, kentimize gelen konuklarımıza çerçeveli olarak hediye edeceğiz. Yine en iyi fotoğrafların tablosunu da hazırlatıp hediye edeceğiz. Ayrıca bu fotoğraflar, tüm İzmirlilerin de hizmetinde olacak.” dedi.

‘ÇALIŞMA TURİZME DE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’

Çalışmanın turizme büyük katkı sağlayacağını da kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti: “Sosyal medya ve internet ortamında paylaşılacak olması, turistlerin kente gelmesini de sağlayacak. Gelen turistlerin yanlarında götürebileceği bir CD ve kitap verilmesi de kent turizmine olumlu katkı yapacaktır. Böylece kent uluslararası hale gelip projemiz küresel anlamda tanınacak.”

Rektör Esen ise projenin İzmir’in uluslararasılaşma profilinin yükseltilmesinde katkısı olacağını ifade ederek, bir üniversitenin sadece araştırma ve eğitimle yetinmemesi, aynı zamanda bulunduğu çevreye katkısı olması gerektiğini belirtti. Dekan Vekili Uzunoğlu da projede, öğrencilerinin kamera arkası çekimleri ve sosyal medya aşamalarının da yer alacağına dikkat çekti. Çalışmanın ardından hazırlanacak kitabın, İngilizce ve Türkçe basılacağını aktardı.

ÇEKİMLER 10 AY SÜRECEK

Basın toplantısıyla birlikte başlayan projede her fotoğrafçı, kurayla belirlenen ilçelerde fotoğraflar çekecek. Konak ilçesi ise bütün fotoğrafçıların ortak çekim alanı olacak. Yaklaşık 10 ay sürecek çekimlerin ardından seçilen fotoğraflar, baskıya ve sergiye hazırlanacak. Bu süreçte İEÜ İletişim Fakültesi ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri de çekimlere katılacak ve stüdyoda arka plan çekimlerini yapacak. 2016 Nisan ayından itibaren de fotoğraf sergisi açılacak. Ayrıca kitap imza günü, gezici sergi ve internet ortamında sanal sergi düzenlenecek. Seçilen fotoğraflardan bazıları, İZTO ile İEÜ'ye gelen yerli ve yabancı misafirlere hediye edilecek. Ayrıca fotoğrafların bazıları tablo yapılacak.

Editör: TE Bilisim