YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) tarafından Denizli ve Muğla’da düzenlenen toplantılarda İzmir’in EXPO adaylığı ve Ege’nin bu süreçteki rolü konuşuldu. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "İzmir’de düzenlenecek EXPO’nun en önemli ayağı Denizli olacaktır." dedi

İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecini komşu kentlerle paylaşmak amacıyla sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Muğla’dan sonra Denizli’de düzenlenen toplantıda İzmir-Denizli arasındaki ulaşım sorunu ile EXPO’nun kazanılması durumunda iki kent arasındaki ziyaretçi organizasyonu görüşüldü. EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, toplantıda yaptığı konuşmada Denizli’nin İzmir’den daha ulaşılabilir bir kent olması için hızlı tren projesi başta olmak üzere havayolu ulaşımına ağırlık verilmesi yönünde çalışmaların yapıldığını söyledi. Temizocak “EXPO adaylığımız bu süreci hızlandıracak, İzmir kadar Denizli’ye de EXPO öncesi ve sonrası görevler düşüyor. EXPO entegre bir projedir, bölgeden ülkeye, ülkeden komşu devletlere yansıyacak bir sosyal yaşam hareketidir. İnsanın gittiği, yaşadığı, gezdiği her yerde değişim, büyüme kaçınılmaz oluyor." dedi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, İzmir’de düzenlenecek EXPO’nun en önemli ayağının Denizli olacağını belirterek, "İzmir’deki iniversitelerimizin sürece dahil olması önemli ancak Ege bölgesindeki diğer üniversitelerimizin bu organizasyonuna yapabilecekleri katkı da değerlendirilmeli. İzmir’in EXPO teması sağlıktır. Denizli’nin sağlık turizmine yaptığı katkı, yürüttüğü projeler de üniversitemiz yer alıyor. İzmir’le daha koordineli biçimde çalışmalıyız. Bu konuda gerekirse Ege’deki bütün üniversitelerin yer alacağı bir toplantıya İzmir ev sahipliği yapabilir." şeklinde konuştu.

EGEV’in Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiği toplantıda da EXPO tartışıldı. EGEV Mütevelli Heyeti Üyesi Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında yapılan toplantıda da İzmir’in adaylığına tam destek kararı alındı.

Editör: TE Bilisim