‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Kocaeli İzmit Belediyesi, geri dönüşüm projesi kapsamında okullara yardım ediyor. İzmit Belediyesi’nin örnek projelerinden olan geri dönüşüm projelerine en büyük destek eğitim kurumlarından geliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, geri dönüşüm projesinin en büyük destekçesinin okullar olduğunu belirterek, "Okullara, topladıkları atık kağıt karşılığında ihtiyaç duydukları malzemeleri veriyoruz. Böylelikle hem atık kağıtlar toplanarak ekonomiye geri kazandırılıyor hem de okulların ihtiyaçları karşılanıyor. Projemiz sayesinde onbinlerce gönüllü çevreci öğrenciler oluştu.” dedi.

Projeye, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verdiğini söyleyen Açıkgöz, şunları kaydetti: "Belediye başkanımızın talimatı doğrultusunda projemizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Son 3 yılda okullardan toplanan bin 200 ton ambalaj atığı topladık ve karşılığında 20 bin paket A4 fotokopi kağıdı, 60 adet projeksiyon cihazı, 48 adet laptop, 25 adet masa üstü bilgisayar, 16 adet yazıcı, 4 adet LCD monitör, 2 adet klima, 10 adet fotokopi makinesi, 1 adet sanayi tipi bulaşık makinesi, sarf malzemeleri (kitap, kalem, vb.) ile bazı okulların bakım-onarım ihtiyaçları (parke, koltuk, boya, kapı) karşılanmıştır.” şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi’nin projesine severek destek olduklarını söyleyen eğitimciler de ”Evlerimizde, iş yerlerimizde ve okullarımızda bir çok atık kağıdı çöpe atacağımıza, bunları biriktirip belediyeye teslim ediyoruz, karşılığında da okulumuzun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hem biz kazanıyoruz hem de ülkemiz.”


Editör: TE Bilisim