YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Nişantaşı'nda bulunan lüks bir kafede silahlı 2 kişi tarafından bacağından vurulan Hakan Başaran'ın, "Beni İzzet Çapa vurdurttu." şeklindeki ifadesine üzerine azmettiricilikle suçlanan ünlü işletmeci İzzet Çapa ilk duruşmada beraat etti. Duruşmada ifade veren Çapa, "Suçsuzluğumu nasıl ispat edeceğimi bilemiyorum." dedi.

İstanbul 75. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, davanın müştekisi Hakan Başaran, davanın tutuklu sanıkları Mehmet Hatip Ağyar ve Ömer Yılmaz, tutuksuz sanıklar İzzet Çapa ile Şehmus Şerbetçi de duruşmada hazır bulundu.

İlk olarak söz alan tutuksuz sanık İzzet Çapa, olayla hiçbir alakasının olmadığını ve kendisi gibi azmettiricilikten yargılanan Şehmus Şerbetçi ile iş ortağı olduğunu kaydetti. Çapa, sanıkları tanımadığını belirterek, "Bu davanın neresinde olduğumu, neden yargılandığımı bilmiyorum. Suçsuzluğumu nasıl ispat edeceğimi de bilmiyorum. Benim zaten Hakan hakkında daha önceden açılmış farklı davalarım var. Olayı sosyal medyadan öğrendim. Böyle bir olaya tenezzül edecek olsam bu davaları açmazdım. Beraatimi istiyorum." dedi.

Tutuksuz sanık Şehmus Şerbetçi de, müşteki Hakan Başaran'ı tanımadığını ve kendisiyle bir husumeti bulunmadığını belirterek, "Olayı gerçekleştirmek için bir sebebimiz yok. Olay aileye yönelik olduğu için benim akrabalarım olan tutuklu sanıklar Mehmet Hatip Ağyar ve Ömer Yılmaz bir anlık öfkeye kapılmışlar. Suçlamayı kabul etmiyorum. Böyle bir olayı tasvip etmem mümkün değil. Keşke böyle tatsız bir olay yaşanmasaydı." dedi.

BAŞARAN'I UYARMAK İSTEMİŞ

Ardından söz alan saldırıyı gerçekleştiren tutuklu sanık Mehmet Hatip Ağyar, kuzeni ve davanın diğer tutuklu sanığı olan Ömer Yılmaz ile beraber oldukları bir esnada, müşteki Hakan Başaran'ın sosyal medya hesabında Şerbetçi ailesi hakkında bir paylaşım yaptığını gördüğünü ve Başaran'ın yer bildiriminden bulunduğu yere giderek kendisini Şerbetçi ailesi hakkında ileri geri konuşmaması için uyarmak istediğini söyledi. Bu esnada Başaran'ın kendisine hakaret ve küfür ettiğini belirten Ağyar, bunun üzerine dayanamayarak ateş ettiğini belirterek, "Olayın ardından teslim olduk, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Tutuklu diğer sanık Ömer Yılmaz ise, kuzeni Mehmet Hatip Ağyar'ın kendisine başka bir yere gidip oturmayı teklif etmesi üzerine müşteki Başaran'ın yanına gittiklerini ve olayın gerçekleşeceğinden haberi olmadığını belirtti. Yılmaz, kendi cebinden çıkardığı kurusıkı silahı ise refleks olarak çıkardığını ve kimseye zarar vermek amacında olmadığını ifade ederek tahliye talebinde bulundu.

'TÜM SANIKLAR HAKKINDAKİ ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ'

Olayın olduğu gün Nişantaşı'nda bir kafede çay içtiğini ve söz konusu paylaşımı ve yer bildirimini yaptığını söyleyen davanın müştekisi Hakan Başaran olay gününü, "Tutuklu sanıklar kafeye geldi ve yanıma oturdular. Bir ara hesabı vermek için kalkıp geri geldiğim esnada Mehmet Hatip yanıma gelerek 'Şerbetçi ailesi hakkında ileri geri konuşma' dedi. Ben de 'S.... git lan ne yapıyorsun' diyerek olayın refleksiyle konuştum. Sonrasında Mehmet Hatip ayağıma doğru ateş etti. Ben bu sırada elini tutmaya çalıştım bir kez daha ateş etti." diye anlattı.

Başaran, olayın ardından, İzzet Çapa ile daha öncesinden husumeti olduğundan dolayı kendisini İzzet Çapa'nın vurmuş olabileceğini söylediğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı yorumların bu sonuçlara ulaşacağını düşünmediğini belirten Başaran, tüm sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini mahkemeye bildirdi.

İLK CELSEDE KARAR ÇIKTI

Davanın görülen ilk duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ünlü işletmeci İzzet Çapa ile Şehmus Şerbetçi'nin beraatine hükmetti. Sanıklardan Mehmet Hatip Ağyar ile Ömer Yılmaz'a kasten yaralama suçundan ayrı ayrı 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası veren mahkeme, ceza evinde kaldıkları süreyi dikkate alarak sanıkların tahliyesine karar verdi.

SÜREÇ

Nişantaşı'nda lüks bir kafede otururken iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve bacağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Hakan Başaran, polise verdiği ifadede kendisini İzzet Çapa'nın vurdurttuğunu ileri sürmüş, bu iddia üzerine İzzet Çapa ile birlikte 4 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkeme sevk edilen İzzet Çapa adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Başaran'ı yaralayan Ömer Yılmaz ile Mehmet Hatip Ağyar tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İzzet Çapa hakkında kasten yaralamaya azmettirmek suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
Cihan

Editör: TE Bilisim