Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köylerde çeşitli imkansızlıklar nedeniyle muayene edilemeyen 724 traktörü muayene ettirdi.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve TÜV Türk Araç Muayene İstasyonu’nun işbirliğiyle yapılan çalışmada, muayenesi yapılmayan traktörlerin sayısı tespit edilerek, ihtiyaç duyulan yerlerde seyyar muayene istasyonları açıldı. Son iki ay içerisinde köylerde kurulan seyyar muayene istasyonlarında 724 traktörün muayene edildiği, bin 321 traktörün de jandarma trafik timleri vasıtasıyla muayene istasyonlarına yönlendirilerek muayenesinin yaptırıldığı öğrenildi. Ayrıca kontroller esnasında reflektörü eksik olan bin 124 traktörün römorklarına da, jandarma tarafından reflektör taktırıldı. Yapılan proje sayesinde vatandaşlar büyük bir memnuniyet duydu ve jandarma ile muayene istasyonlarında görevli personele teşekkür etti.

Seyyar muayene istasyonlarının açıldığı köylerden biri olan Esentepe Mahalle Muhtarı Şaban Aydın, jandarma sayesinde traktörlerinin muayene edildiğini dile getirdi. Köylerde yaşayan vatandaşların çeşitli nedenlerden dolayı muayene istasyonlarına gidemediğini söyleyen Aydın, “Türkiye genelinde çoğu ilde aynı problemin mevcut olduğunu biliyorum. İşte bu yüzden, bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Söz konusu etkinlik hem traktörlerimizin muayene edilmesi sağlanmış hem de trafik akışının daha emniyetli hale getirilmesi sağlanmıştır. Emeği geçen tüm personele ve askerlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Editör: TE Bilisim