Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
İstanbul jandarma ekipleri, İstanbul üzerinden Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekenin şifresini çözdü. Şebeke üyelerinin uyuşturucuyu sevk etmek için ‘Hastaneye ziyarete git’ şifresini bozan jandarma, 33 kilogram eroin ele geçirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zehir tacirlerinin Güneydoğu’dan getirdikleri uyuşturucuyu İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine götüreceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Jandarmanın Milli İstihbarat Teşkilatı ile birlikte çalıştığı operasyon kapsamında yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takip yapıldı. Şebeke üyelerinin uyuşturucuyu İstanbul'a getirmelerinin ardından operasyon başlatıldı. Şebeke üyelerinin, teknik takibe yakalanmamak için ankesörlü telefon kullandıkları ve uyuşturucunun geldiğini anlatmak için ise ‘Hastaneye ziyarete git’ şeklinde şifreli konuştukları tespit edildi.

Zehir tacirlerinin şifresini çözen jandarma, şüphelilerin Büyükçekmece’de bir alışveriş merkezinin otoparkında uyuşturucuyu nakletmek istedikleri sırada baskın düzenledi. Jandarmanın dedektör köpeği Barut, aracın çeşitli yerlerine zulalanmış 65 paket halindeki 33 kilo 520 gram eroini buldu. Uyuşturucu maddelerle birlikte gözaltına alınan S.B., V.B. ve T.T. işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim