Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Aksaray’da izinsiz kazı yaparak 10 metre derine inen 3 kişiden 1’i, metan gazından zehirlenerek öldü.

Olay gece yarısı meydana geldi. Aksaray’ın merkeze bağlı Gökçe Köyü’nde yaşayan Abdulmuttalip Güneş, Ahmet Uğuz ve Hakan Irmak, gece yarısı kaçak kazı yapmak için tarihi kısımlarına gidip izinsiz kazı yaptı. Gece boyunca yaklaşık 10 metre derinliğinde 2 metre genişliğinde kuyu kazan 3 arkadaştan Hakan Irmak kuyuya merdiven dayayarak indi. Kuyunun en dibine inen Hakan Irmak burada metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde köy halkının durumu fark etmesi üzerine jandarmaya haber verildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatırken, Hakan Irmak’ın Abdulmuttalip Güneş ve Ahmet Uğuz ile birlikte izinsiz kazı yaptığını tespit etti. Bunun üzerine 2 kişi jandarma ekiplerince yakalanırken, olayda kullanılan çok sayıda hilti, jeneratör, kazma kürek, elektrik kablosu, ip ve merdiveni ele geçirdi. 2 şahıs gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilisim