Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği ve İskenderun Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi Vakfı üyelerini HBB İskenderun İlçe Hizmet Binası'nda konuk etti. Hacı Bektaş-ı Veli dernek ve vakıf üyeleriyle Hatay’ın birliği, beraberliği ve hoşgörüsü hakkında sıcak bir sohbet eden Başkan Savaş, bu anlamda Hatay’a katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve hemşehrilerine teşekkür etti.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Soysüren ve Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi Vakfı Başkanı Düzgün Argun'dan dernek ve vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler alan Başkan Savaş, Hatay’ı birlik olarak ve omuz omuza vererek Akdeniz’in incisi yapacaklarını ifade etti. Yerel seçim sürecinde Hatay’ı etnik ve mezhepsel çatışmalara sürüklemek isteyenlere karşı büyük bir savaş verdiklerini kaydeden Başkan Savaş, “Yerel seçimde ayrıştırmacı politikalar güderek oy devşirmeye çalışanlara karşı bizler her zaman Hatay’ın huzurunu korumayı, birlik ve beraberliğini savunduk. Bu anlamda bizlere sağduyulu hareket ederek destek olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz" dedi.

Gerçekleşen toplantının sonunda Başkan Savaş, dernek ve vakıf üyelerine barışı, kardeşliği ve bereketi simgeleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi rozeti taktı.

Editör: TE Bilisim