Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, ilde faaliyet gösteren kadın derneklerinin temsilcileriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti. Hem ülkedeki hem de bütün dünyadaki kadınların gününü kutlayan Şahin, “Tüm kadınlarımıza sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu günler diliyorum. Topluma yaptığınız katkılar takdire şâyan. İlimizde sizlerin de desteğiyle çok daha güzel günlere geleceğimize inanıyorum.” dedi.

Vali Şahin, dezavantajlı grupların her şeyden önce geldiğini ve onlarla ilgili konuların ötelenemeyeceğini belirterek, “Kadın, çocuk veya yardıma muhtaç vatandaşlarımıza el uzatmak çok önemli. Bizim geleneklerimizde de bunlar var. Onlara destek olmak, insanlık vazifemiz. Hem devlet hem mahalleli olarak el uzatmak herkesin görevi. Bu insanları, toplumun her kesiminin kucaklaması lazım.” diye konuştu. Devletin yardıma muhtaç vatandaşlara her zaman ulaşamadığını vurgulayan Şahin, “Çevrenizde bizim göremediğimiz, bilemediğimiz destek bekleyen vatandaşlarımız olabilir. Bunlara beraber sahip çıkalım. Bu vatandaşlarımızı bize bildirin. Yardımseverlik geleneğimizde vardır.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gülfer Özen ise sadece bugün değil, 365 gün kadınların hatırlanması gerektiğini söyledi. Karya Kadın Derneği Başkanı Nahide Uçar da kadınların bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu belirterek, “Mikro kredinin Muğla’da yayılması konusunda verdiğiniz destekler için teşekkürler. Biz Muğla’da bunun öncülüğünü yapıyoruz, umarım yaygınlaştırırız.” şeklinde konuştu. Gökkuşağı Kadın ve Aile Derneği Başkanı Aslı Gürsoy Yavuz, gönüllü bir kuruluş olarak amaçlarının eğitim olduğunu kaydederek, “Son iki yıldır, korunmaya muhtaç çocuklarımız için bir adım attık. Muğlamız, kadınlarımız ve gençlerimiz adına verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz.” dedi. Psikolog Semra Karaağaçlı ise Muğla’nın kadın dostu şehir olmasını istediklerini vurguladı. Mikro Kredi Muğla Şubesi Sorumlusu Necla Akdağ da, “Artık Muğla’nın en güzel binalarından ve caddelerinden birinde, mikro kredi kullanan kadınların satış yapacağı bir yeri olacak. Bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim