YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru Yasemen Canöz’e, hasta çocuğuna bakmadığını öne sürerek döner bıçağıyla saldırdığı ileri sürülen sanık İlhan Y. (22) ile kayınbiraderi Ömer A.’ya (21) "Hakaret, tehdit, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme" suçlarından toplam 20 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Adana 14.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan Ömer A., olay günü eniştesi ile rahatsızlanan yeğenini hastaneye götürdüklerini hatırlattı. Muayene sırasında alkolün tesiri ile tartışma ve küfür etmiş olabileceğini savunan Ömer A., bundan dolayı özür diledi.

Üzerindeki bıçağı düşmanlarına karışı tedbir amaçlı taşıdığını dile getiren Ömer A. alkolün etkisiyle cama vurduğunu ifade etti. Sanık İlhan Y. ise kayınbiraderinin ifadesini doğrulayıp, suçlamaları reddetti.

Müşteki doktor Yasemen Canöz ise hastanede bıçaklı saldırıya uğradığını anlattı. Sanıklardan şikayetçi olduğunu açıklayan Canöz, çocuğun babası olarak bildiği kişinin bıçağı kendisine doğru salladığını dile getirdi. Sanığın, "Çocuğa bir şey olursa sizi öldürürüm" sözleriyle tehdit ettiğini savunan Canöz, hastanın hayati tehlikesinin olmadığına işaret etti. Ömer A.’nın ise tahlil sonuçlarını önüne fırlattığını kaydeden Canöz, tedavi sırasında anne ve babanın kalmasını istediği, bunun üzerine taşkınlık çıkarıldığını vurguladı. Mahkeme, karar duruşmasında Ömer A.’yı 6 ayrı suçtan 11 yıl 2 ay, eniştesi İlhan Y. ise 3 ayrı suçtan 9 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Cezaların Yargıtay tarafından onanması halinde iki sanık cezaevine konulacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

14 Ekim 2011 günü İlhan Y., kayınbiraderi Ömer A. ile ateşi yükselen oğlunu Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Doktor Yasemen Canöz, çocuğu muayene ettiği sırada iddiaya göre, Ömer A. hastaya ait tahlil raporlarını doktorun önüne fırlattı. Gvenlik görevlilerine, hastanın başında sadece annesinin kalması uyarısında bulunan Cangöz tepkiyle karşılandı. Dışarı çıkmak istemeyen Ömer A. üzerindeki 89 santimetre uzunluğundaki bıçağı çıkararak "Beni dışarı çıkaramazsın." dediği ileri sürüldü.

Sanık baba İlhan Y.’nin de güvenlik görevlilerine bıçak çektiği öne sürüldü.

Editör: TE Bilisim