İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesine yaptırılan Aile Destek Merkezi'ne gelen kadınlar, hem meslek öğreniyor hem aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kaymakam Murat Erkan, projeye beklenenden fazla talep olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kadınlara yönelik mesleki eğitim ve aile bütçesine katkı sağlanması adına Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Tatvan Aile Destek Eğitim Merkezi (TADEM) olarak, 1 yılda 2 dönem olarak 320 kursiyer yetiştirmeyi hedeflediklerini, ancak talebin hedefin çok üstünde olduğunu kaydetti. Erkan, şöyle dedi: “Projemize beklenenden daha fazla talep oldu. Biz de sayıyı 400’e çıkarmayı planladık. Bu bayan kardeşlerimiz aile destek merkezlerimizde mesleki eğitim görecekler. Bunun yanında eğer daha da talep olursa ek kurslar açmayı planlıyoruz. İlçemizde 2 aile destek merkezimiz var. Bu merkezlere gelen kadınlarımızın aynı zamanda çocuklarına da kreş öğretmenlerimiz gözetiminde iyi vakit geçirebilecekleri ortamlar hazırladık.”

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis ise “Aile destek merkezlerimizde kursiyerlerimize; mesleki eğitimler verilerek, bununla beraber sosyal ve kültürel içerikli seminerlerle aile içi iletişimi güçlendirmek, topluma kültürel ve sosyal entegrasyonu sağlamak adına psikolog, sosyolog, avukat ve doktorlarımızla seminerler verilecek ve bunlar tam bir aile ortamı içerisinde yapılacaktır.” dedi.

Tatvan Aile Destek Merkezi İdari Sorumlusu Betül Duruk da kadınların kurslara kısa sürede adapte olduklarını belirtti. Duruk, şöyle konuştu: “Kursiyerlerimize yönelik dekoratif ahşap süsleme, sanayi nakışı desenleri hazırlama, çeyiz ürünleri hazırlama ve misinalı çivi örme kurslarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra sosyal etkinlik kapsamında müzik koromuz da çalışmalarına devam etmektedir. Kursiyerlerimizin kurs dışında da iyi vakit geçirmeleri için kültürel ve sosyal aktiviteler düzenlenecektir. Ayrıca, TADEM1’e ücretsiz servisimiz hizmete başlamıştır. Bütün kursiyerlerimize hizmetlerimiz ücretsizdir.”


Editör: TE Bilisim