31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız? 31 Mart 2024 seçimlerini nasıl okumalıyız?
Ankara Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde protesto etti. Kadınlar ellerinde getirdikleri 'Kadın Bakanlığı' yapıştırmalarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı binası önüne bulunan tabelalara yapıştırdı.

Protestocu kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı binası önüne pankart eşliğinde slogan atarak yürüdü. Polis kontrolünde yürüyen grup, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı protokol girişi önünde polis tarafından durduruldu. Bakanlık önünde açıklama yapmak isteyen grup ile polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tarafların anlaşmasıyla kaldırılan polis barikatı sonrasında ilerleyen grup, bakanlık önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “2014 yılında 284 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın ifadesi ile kadın cinayetleri geçen yıldan bu yana yüzde 40 arttı. AKP hükümeti getirdiği paket paket sözde çözüm önerileri ile kadınlar evde çalışsın, 3-5 çocuk yapsın, erkeğin sözünü dinlesin, evinin dışına çıkmasın diyor. Kadınlar en başta en yakınında bulunan erkekler tarafından evlerinin içinde katledilirken, kadınları aileye hapseden politikalara hız veriliyor. Bizler kadın katili erkeklerin birer cani değil, sıradan erkekler olduğunu biliyoruz. Kadın cinayetleri politiktir diyoruz.” denildi.

Kadınlar açıklama sonrasında yanlarında getirdikleri 'Kadın Bakanlığı' yazılı tabelayı bakanlık bahçesine dikti. Kadın Bakanlığı yapıştırmaları ve pankartları bakanlığın isminin yazılı olduğu büyük tabelaya da yapıştıran kadın grubu, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Grup ayrılınca, yapıştırılan pankartlar ve yapıştırmalar bakanlık görevlilerince çıkartıldı.

Editör: TE Bilisim