Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından başlatılan ‘Genç Fikirler Güçlü Kadınlar’ projesi düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyuruldu. İstanbul Ceylan Otel’de düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ayşegül İldeniz ve Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ve davetliler katıldı.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, devlet, iş dünyası ve sivil toplumun işbirliğinin önemine işaret etti. Dünyanın teknoloji çağında olduğunu ve Türkiye’nin bilgi ve teknoloji gücünü kullanması gerektiğini belirten Bakan Şahin, yeni dünya düzeninin bu denklem üzerine inşaa edildiğini ifade etti.

Gelişmede en temel noktanın eğitim olduğunu aktaran Bakan Şahin, genç nüfusun ve kadının eğitiminin önemine değindi. Araştırmalara göre kız çocuklarının eğitim oranının yüzde 10 oranında artırıldığı taktirde Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 3 büyüyeceğini belirtti. Bakan Şahin, bu açıdan bakıldığında kız çocuklarının eğitiminin sadece sosyal sorumluluk anlamında değil, ekonomi açısından da önemli bir konu olduğunu söyledi. Bakan Şahin, Türkiye’nin son 10 yılda kız çocuklarının üniversitede okuma oranında yüzde 19’dan yüzde 45’lere çıktığını aktardı.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan, projenin Türkiye’nin yüzde 50’sini oluşturan gençlere ve kadınlara şans vermek anlamında önemli olduğunu belirtti.

Gençlerin fikirlerinin kendilerinin fikirlerinden daha önemli olduğunu belirten Türktan, “Çünkü bizde bir ‘maz’ teknolojisi yaygın olarak var. ‘Yapamazsın’, ‘Gelemezsiniz’, ‘olmaz’. O ‘maz’ teknolojisinden kurtulan bir toplum olmalıyız. Bu ‘maz’ teknolojisinden kurtulacak fikirler hep gençlerden gelecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi işbirliği protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Sayın Ayşegül İldeniz ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gülden Türktan’ın katılımıyla imzalandı.


‘GENÇ FİKİRLER GÜÇLÜ KADINLAR PROJESİ’

Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi ile gençlerin teknoloji kullanarak üretecekleri yenilikçi fikirler ile kadınların yaşadıkları sakıntılar konusunda farkındalık oluşturmak ve çözüm önerileri üretmek hedeflendi. Proje kapsamında uygulanacak Intel Genç Girişimciler Programı ile 18-30 yaş arasındaki gençlerin öncelikle kaynaklara erişmenin güç olduğu yoksul kesimlerde yaşayan kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve çalışma hayatı, eğitim, sağlık, çevre, yönetim mekanizmaları gibi alanlarda karşılaştıkları problemlere yönelik teknoloji destekli çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik projeleri üretmeleri hedefleniyor. Proje kapsamında düzenlenecek atölye çalışmaları ile aynı zamanda gençlere teknolojiyi kullanarak sorunlara karşı fikir geliştirme, yenilikçi ve uygulanabilir çözümler üretme ve bu çözümleri hayata geçirmeye yönelik bilgiler ve örnekler verilerek kendilerini geliştirme imkanı sunulacak.

Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi ile 18-30 yaş arası gençler baz alınarak, öncelikle kaynaklara erişimin sınırlı olduğu bölgelerde kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi amacıyla teknolojiyi kullanarak yenilikçi çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik projeleri üretilmesi hedefleniyor. Program ile bölgesel bazda kadınların eğitim, sağlık, çevre, yetki ve karar alma mekanizmalarındaki rolleri değerlendirilerek, yoksulluk sebebiyle karşılaştıkları problemlere yeni yaklaşımlarla uygulanabilir çözüm önerileri geliştirilmesinin yanı sıra konumlarının güçlendirilmesine ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katılımlarına yönelik farkındalık yaratmak amaçlanıyor.


Editör: TE Bilisim