Kendisi de Karadenizli olan ünlü oyuncu Kadir İnanır, İmralı sürecine verdiği desteğin ardından şimdi de Sinop ve Samsun’da yaşanan BDP protestolarını eleştirdi.

İngiltere'de düzenlenen 18. Londra Türk Festivali'nin açılışında kendisine layık görülen 'Golden Wings Yaşam Boyu Başarı' ödülünü almak için Londra'ya gelen ünlü sanatçı Kadir İnanır, Sinop ve Samsun'da BDP milletvekillerine yönelik protestoları değerlendirdi.

Kadir İnanır, protesto olayları ile ilgili "Uzatılan barış eli geri çevrilmez, dünyanın hiçbir ülkesinde çevrilmemelidir"şeklinde konuştu.

BU EL GERİ ÇEVRİLMEZ

Milliyet gazetesine konuşan Kadir İnanır, "Yeter, dedi insanlık; barış istiyoruz dediler. Yola çıkıldı, kabul gördü. Geleceğimizi aydınlatacak, mutluluk şarkıları söyleyeceğiz, dedik. Yollara çıktık, barış eli uzatıldı. Karadeniz'in iki şehrinde küçük gruplar, çoğu çocuk tepki gösterdi. Stratejik hata da olabilir, ama uzatılan barış eli geri çevrilmez. Aklı vicdanı ve merhameti olan hiç kimse bu eli geri çevirmez"ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır, Karadeniz'in aydınlık yüzünün buna gereken cevabı vereceğini belirterek, "Özgürlük ve demokrasi mücadelemizin en önemli liderleri de Karadeniz'den çıkmıştır, Karadeniz 'gerici' bir bölge diye tanımlanamaz. Bu son olay barışa ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun en önemli kanıtıdır" diye konuştu.

İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!

Gerçek Türk milliyetçisinin bu topraklarda yaşayan herkesin eşit haklara sahip olmasını isteyeceğini savunan Kadir İnanır, "Türk olmaktan ne mutlu ise, Kürt sorununun çözülmesini ister. Bazı şeyleri büyütmemeliyiz" diye ekledi.

Editör: TE Bilisim