AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
12–15 Şubat 2015 tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenecek 10. Agroexpo Eurasia-İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, günde 75 litre süt verebilen ineklerin mücadelesine sahne olacak. Rekor seviyede günlük süt verimi bulunan bu inekler, bir otomobilin deposunu her gün doldurabiliyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan, iddialı "Sonay" isimli ineğin, MK Süt Ürünleri ve Kırkpınar Çiftliği sahibi Melih Kırkpınar, yarışmada hem fiziki görünüş hem de süt verimi olarak Türkiye’nin geldiği noktayı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını, amaçlarının daha verimli ve sağlıklı süt üretmek olduğunu bildirdi. Türkiye’nin en iyi hayvan çiftliklerinden seçilen yaklaşık 200’e yakın inek, koyun ve keçinin yarışacağı "Altın Çan Güzellik Yarışması" için İsviçre’de özel dizayn edilen altın çan, sahibine kavuşacak. Ayrıca hayvan sahiplerine, toplam 70 bin TL’ye yakın para ödülü ve sponsor hediyeleri dağıtılacak.

ROBOTLAR SÜT SAĞACAK

Türkiye'de ilk defa sergilenecek süt sağım robotları İsveçli De Laval, Hollandalı Leely ve Alman Gea Farm'a bağlı bilimadamları tarafından çalıştırılacak. Lazerli sensörler aracılığıyla inekleri algılayıp sağım işlemini yüzde 100 başarıyla tamamlayan bu robotlar, yüzlerce ineklik çiftliklerde bile bir iki kişinin çalışabilmesini yeterli kılıyor. El değmeden sağılan ineklerin sütleri, yine el değmeden soğutma tanklarına gönderiliyor ve bakteri seviyesinin asgari seviyede kalması sağlanıyor.

FUARA AĞIR AĞABEYLER DE GELİYOR

Fuarda 1,5 tonun üzerinde boğalar da sergilenecek. Hayvancılık işletmelerinden özenle seçilen ağırlık rekortmeni boğalar, yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından getirilecek. Ortalama bir otomobilden daha ağır ve irilikleriyle insanı hayrete düşüren boğalar, 500 kişilik tribünlerden ziyaretçiler tarafından seyredilebilecek.

FUARDA TARIM MAKİNELERİ DE BOY ÖLÇÜŞECEK

13 Şubat günü ayrıca dünya ve Türkiye tarım makineleri, yeni buluşlarıyla sergilenecek. "Tarım Makinelerinde İnnovativ Gelişmeler" isimli özel etkinlikte ise çiftçilere, teknolojide gelinen son noktalar sunulacak.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı 12–14 Şubat arasında 10.00-18.00, 15 Şubat tarihinde ise 10.00–17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilisim