Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, 11. Olağan Büyük Kongre’nin 21 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi. Milletvekili aday adaylığı başvurusu için 2 bin lira alacak olan MHP, 'Nefesimiz Ensenizde Olacak' temalı ilk mitingini de 8 Şubat Pazar günü Kırşehir'de yapacak.

MHP Genel Merkezindeki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklama yapan Semih Yalçın, 17 Kasım 2014 tarihinden bu yana 11. Olağan Kurultay süreci yaşandığını hatırlatarak, bu çerçevede Şubat sonuna kadar tüm il ve ilçe teşkilat kongrelerinin tamamlanacağını, ardından 11. Olağan Büyük Kongre’nin de 21 Mart 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi hususunun karara bağlandığını ifade etti. Kurultayın anılan tarihte Ankara’da Arena Spor Salonu’nda yapılacağını kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, hazırlık çalışmalarının ise 1 Mart 2015 günü yapılacak il başkanları toplantısıyla başlatılacağını belirtti. Yalçın ayrıca MYK toplantısında MHP’nin ‘bütün seçim çevrelerinde seçime girmesi’ ve milletvekili adaylarının tespitinin ‘merkez yoklaması' ile yapılmasının karar altına alındığını vurguladı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ 2 BİN LİRA

MHP, milletvekili aday adaylık başvuru ücretlerinin de tespit edildiğine işaret eden Yalçın, “Engellilerden aday adaylığı başvuru ücreti talep edilmeyecektir. Erkek kadın ayrımı yapılmaksızın milletvekili aday adaylığı başvuru ücreti 2000 Türk lirası olarak tespit edilmiştir.” bilgisini verdi.

Bunun yanı sıra MHP’nin seçimlere yönelik propaganda ve tanıtım faaliyetlerine de hız verildiğini kaydeden Semih Yalçın, şöyle devam etti: “Partimizin kimliğini ve siyasi konumunu yansıtacak olan seçim konseptine ilişkin seçim müziği ve sloganlardan afiş ve billboard tasarımına kadar bütün detaylarla ilgili çalışmalar sürdürülmektedir. Önümüzdeki günlerde partimizin seçim konsepti hakkında kamuoyuna detaylı bilgi sunulacaktır. Partimizin en önemli propaganda vasıtalarından biri, önceki seçim dönemlerinde olduğu gibi açık hava toplantıları olacaktır. Bu çerçevede seçimlere kadar bazı illerimizi kapsayan bir dizi temalı miting yapılması planlanmaktadır. Temalı mitinglerle ilgili ayrıntılar da daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

'YENİ TÜRKİYE YAVELERİYLE CUMHURİYET YERİNE DİKTA REJİMİ KURMAYA ÇABALIYORLAR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, 'Nefesimiz Ensenizde Olacak!' şeklindeki ilk temalı mitingin 8 Şubat’ta Pazar günü Kırşehir’de yapılacağını açıkladı. Bu temanın seçilme sebebini seçim meydanlarına inerek anayasal görevini istismar ve ihlal eden cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yerinde cevap vermek olarak ifade eden MHP yöneticisi Yalçın sözlerini, “Sahip olduğu devlet imkânlarını kullanarak bütün açıklarını kapatan, bütün yolsuzluk ve hırsızlık delillerini karartan, bütün hukuksuzlukları yalan ve iftira perdesiyle örten, 'Yeni Türkiye' yaveleriyle Cumhuriyet yerine dikta rejimi kurmaya çabalayan, eyalet sistemi getirme bahanesiyle topraklarımızın bir kısmını bölücü terör örgütüne bırakarak milletimize ihanet kuyuları açan iktidar partisinin ensesinde boza pişireceğimizi duyurmak içindir. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde siyaset bu kadar kirlenmemiş, hiçbir iktidar bu derece vahim Anayasa ve yasa ihlalleriyle devleti temellerinden sarsmamıştır.” diye sürdürdü.

'ERDOĞAN; SİYASİ HAYATI ÇELİŞKİLERLE GEÇEN BİR KİŞİ'

MHP’li Yalçın, hakikat böyle iken Erdoğan’ın yeniden başkanlık sistemini tartışmaya açmasının iyi niyetle açıklanamayacağına vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Erdoğan; siyasi hayatı çelişkilerle, birbirini yalanlayan açıklamalar ve hukukun üstünlüğünü yok sayan tavırlarla geçen bir kişidir. Erdoğan bugün evet dediğine yarın kolayca hayır diyebilmektedir. Buna sayısız örnek verilebilir. Erdoğan siyasi bir figür olarak daha büyük gaf ve hataları cumhurbaşkanlığı döneminde yapmaya başlamıştır. Anayasa’da cumhurbaşkanının yetkileri açık şekilde tarif edilmişken hâlâ AKP’nin genel başkanı ve başbakan gibi davranmaktadır. Kaçak Saraydan AKP’yi ve hükûmeti yönetmeye devam etmektedir. 'Ben farklı bir cumhurbaşkanı olacağım.' diyerek pervasızlığını ortaya koymaktan da imtina etmemiştir. Tayyip Erdoğan milletin gözlerinin içine baka baka 'Ben Anayasa ve yasaları tanımıyorum. Türkiye’yi keyfimce yöneteceğim.' demektedir. Bu tutumunun hiçbir meşru dayanağı ve hiçbir yasal tarafı yoktur. Bir cumhurbaşkanı Anayasa ve yasaları yok farz ederek devleti yönetemez. Yönetmeye kalkarsa suç işlemiş olur ve meşruiyeti tartışılır. Millete ait olan en yüksek makamın onurunu ve tarafsızlığını koruyamadığı için de muaheze edilir. Bir cumhurbaşkanının seçim mitingleri düzenleyerek iktidar partisine oy istediği görülmüş şey değildir. Bu trajikomik ve vahim bir durumdur. Tayyip Erdoğan, nevi şahsına münhasır bir yönetim biçimi icat etmiş, keyfince uygulamaktadır.“

'ERDOĞAN, BÜTÜN YASALARI İHLAL ETMEKTEDİR'

Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı yetkilerini aşmakla kalmayıp görevini kötüye de kullandığına işaret eden Semih Yalçın, “Bu anayasal bir suçtur. Erdoğan Anayasa suçu işlemektedir. Erdoğan, bütün yasaları ihlal etmektedir. Hukuk, gözlerimizin önünde sorumsuz cumhurbaşkanının ayakları altında ezilmektedir. MHP olarak bu hukuksuz iktidarın yakasını, hırsızlıkların ve yolsuzlukların peşini bırakmayacağız. Tayyip Erdoğan’ın oturduğu muazzez makamı daha fazla istismar etmesine seyirci kalmayacağız. MHP haberlerini sansürleyen, partimizi görmezden gelen yandaş televizyon ve gazetelere rağmen halka gidecek ve bunları birer birer sabırla anlatacağız. 2015 Genel Seçimleri yaklaşırken sürekli gündemimiz, Kaçak Sarayında oturmayıp kapı kapı gezerek AKP’ye oy isteme garabetine devam eden Tayyip Erdoğan olacaktır.” görüşünü aktardı.

“MİLLET BU İKTİDARI GELDİĞİ YERE GÖNDERECEKTİR”

“Onun hukuk ihlallerini ve görevini nasıl kötüye kullandığını bıkıp usanmadan dile getireceğiz.” diyen Yalçın, açıklamasını, “Erdoğan’ın suçlarını ve Başbakan Davutoğlu’nun çizdiği hayali pembe tabloları birer birer afişe edeceğiz. Hırsızlık ve yolsuzlukları unutturmayacağız. Milletimizin daha fazla aldatılmasına, kandırılmasına izin vermeyeceğiz. Federatif yapı adı altında Türkiye’nin bölünüp parçalanmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu uğurda göğsümüzü seve seve siper edeceğiz. AKP’nin 12 yılı aşkın iktidarında hayli mesafe alıp topraklarımızda ayrı devlet kurma rüyaları görenler, bunun geçici olduğunu bilmelidirler. Bu kof rüyaların ömrü de AKP iktidarının nefesi kadardır. Millet bu iktidarı geldiği yere gönderecektir.” şeklinde tamamladı.

Editör: TE Bilisim