Yakın dövüş uzmanı olan Em. Kurmay Albay Ali Türkşen, kurulacak yeni partide Meral Akşener ile birlikte olacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Ali Türkşen bir takipçisiyle girdiği tartışma sonucunda yeni partiyi açıkladı. Takipçinin teklif gelip gelmediğini sorması üzerine teklifin geldiğini ve kendisinin de kabul ettiğini duyurdu.



Tam bir yakın dövüş uzmanı olan Ali Türkşen'in katıldığı başarılı operasyonlar ve özgeçmişi ise şöyle:

BİYOGRAFİSİ


Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 1996 yılında
Yunanistan ve Türkiye'yi savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında kayalıklara Türk bayrağını diken SAT Timinin komutanıdır.

Ali Türkşen, 1965 yılında Bursa, Mustafakemalpaşa’da doğmuştur. Babası emekli Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Turhan Türkşen’dir. 1987 senesinde Deniz Harp Okulundan Makine Mühendisliği denkliği ile mezun oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2015 yılına kadar devam eden kariyerinin önemli bir bölümünde SAT Komandosu olarak görev yapan Ali Türkşen, bu süreçte 1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev aldı.

SAT Komando kariyeri kapsamında hem açık hem kapalı devre dalış cihazlarıyla dalış, serbest paraşüt, atış, hayatı idame, küçük birlik harekatı, kapalı mahal harekatı ve yakın dövüş gibi konularda uzmanlaşan Ali Türkşen, takım ruhunun ne anlama geldiğini en iyi bilenlerle bir arada bulunma şansını yakaladı. Aikido’yu bir hayat felsefesi olarak seçen, 2. Dan siyah kuşak sahibi Ali Türkşen, 2001 yılında çıktığı bu yolda kendisiyle, çevresiyle ve evrensel enerjiyle uyum içinde yaşamaya özen gösteriyor.

Türkşen’in Genelkurmay Başkanlığı dahil Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademelerdeki karargahlarında görev alabilmesi kurmay unvanıyla mümkün oldu. İstanbul Üniversitesinden yüksek lisans diploması da bulunan Ali Türkşen, ABD Deniz Harp Akademisini de 2002 yılında tamamladı.

2011-2014 yılları arasında toplam 3,5 yıla yaklaşan ve kamuoyunda “Balyoz” olarak bilinen dava kapsamında tutuklu kaldığı Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevinde, “Kardak’ta Kahraman, Hasdal’da Esir” ve “1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım” isimli iki kitap yazdı.

SAT Komandosu Albay Ali Türkşen’in kaleme aldığı “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” isimli kitap soruşturma konusu oldu. Genelkurmay Adli Müşavirliği, kitap hakkında suç duyurusunda bulunurken; Türkşen’in tahliyesinin ardından basına verdiği demeçler içindeki “Donanma’daki F-tipi örgütlenmeye dikkat çeken” ifadeleri nedeniyle askeri savcılıkta soruşturma başlatıldı. Türkşen’e yöneltilen suçlama ise TSK içerisinde olmayan bir yapılanmayı var gibi göstererek, emir komuta zincirini zafiyete uğratmak”

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası verilen Ali Türkşen, üç buçuk yıl Hasdal Cezaevi’ne kaldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı ile 236 silah arkadaşıyla birlikte 19 Haziran 2014 tarihinde tahliye oldu.

2015 yılında artık emir almak ve emir vermekten sıkıldığına karar vererek Türk Silahlı Kuvvetlerinden Deniz Kurmay Albay unvanıyla emekli oldu ve hem meslek hem de kader arkadaşı emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş ile birlikte “Levent Bektaş - Ali Türkşen Akademi”yi, kısa adıyla ATAK Akademi’yi kurdu.

Meslek yaşamında edindiği; zor şartlarla mücadele ve hayatta kalma, takım ruhu, liderlik, krizde karar verme, vazgeçmeme, soruna değil çözüme odaklanma gibi konulardaki becerilerini isteyen herkesle paylaşacağı ATAK Akademi ile hem öğretmeyi hem de öğrenmeye devam etmeyi hedefliyor.

Bu amaca yönelik olarak İstanbul Yelken Kulübü bünyesinde yetişkinler için sabit salma yelkenli yat eğitimlerine Eylül 2015 itibariyle başlayan ATAK Akademi, Ali Türkşen için önümüzdeki yıllarda çeşitli konularda hem öğreneceği, hem öğreteceği ve hem de gelişmeye devam edeceği yeni bir başlangıç oldu.

Ali Türkşen Sevim Türkşen ile evlidir ve Serhan adında bir oğlu vardır.

Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri! Hatay’ı bekleyen acil çözüm önerileri!

Kitapları :
2013 - Kardak’ta Kahraman, Hasdal’da Esir
2014 - 1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım (Kaynak: Biyografi.info)

HABERALP


Editör: TE Bilisim