Olcay KILAVUZ'Un basın açıklaması şu şekilde:

"Ülkemiz ve milletimiz milli değerlerden tamamıyla yoksun bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Açılım zırvasıyla milletimize yönelik bir algı operasyonu yapılırken; “şehit haberleri gelmiyor” denilerek aziz milletimiz kandırılırken; eli kanlı katillere taviz üstüne taviz verilerek namusumuz, şerefimiz saydığımız kutsal değerlere saldırı üstüne saldırı yapılmaktadır.

İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

On yıl önce söylenmesi yapılması hayal olan şeyler bugün demokrasi, açılım adı altında adım adım gerçekleşmektedir. Son olarak PKK’nın ilk silahlı eylemini yapan ve 1 askerimizi şehit eden Mahsum Korkmaz adlı teröristin heykeli Diyarbakır’a dikilmiştir. AKP hükümeti bu ihaneti de görmezden gelmiş, yapımını olumlu karşıladığı heykel, yurt çapında gelen tepkiler sonucu yıkılmak zorunda kalmıştır.

Heykelin yıkımı sırasında 2 askerimiz şehit edilmiştir. Bölgede Türk’e dair ne varsa silme niyetinde olan bu ihanet şebekeleri, heykelin yıkılması karşılığında ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün yıkılıp yakılmasına izin vermişlerdir. PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın karşılığı olarak Atatürk’ün büstünün tahrip edilmesi, buna yol açılması gaflet, delalet ve hatta ihanettir.

Bunlar yetmezmiş gibi, heykeli yıkan ve fotoğraf çektiren askerlerimize de soruşturma açılmıştır. Görevini şuur ve gururla yerine getiren kahraman Türk askerlerine yapılan bu zulüm, asla kabul edilemeyecek bir aymazlık örneğidir. Yiğit askerlerimizin ödüllendirilmesi gerekirken, böyle bir soruşturmaya maruz kalması çok tuhaf ve esef vericidir. Kahraman askerlerimiz aziz milletimizin yüreğine su serpmiş ve öfkesini bir nebze olsun soğutmuştur. Mehmetçiklerimize yapılan bu muameleyi şiddetle kınıyoruz.

AKP Hükümetine şu soruları sormak lazımdır.

Yerel seçimlerde Türk bayrağına koşan sahte kahramanlarınız nerededir? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istismar meselesi haline getirdiğiniz milli değerlerimiz şimdi hangi haldedir? Söz konusu milli değerlerimizin yaşamınıza en ufak bir etkisi var mıdır? O sözde milli duygularınız nereye kaybolmuştur?

Ülkücü Hareket yaşanan tüm bu ihanet sarmalını elbet çözecek ve sorumlularını yüce Türk milletinin önünde muhakkak yargılayacaktır."

Editör: TE Bilisim