Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
 Diyarbakır'da vurularak öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi için İzmir'de Protesto düzenlendi, Protestoda bir vatandaşın "Kahrolsun PKK" demesi üzerine bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi'nde uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünü protesto etmek isteyen İzmirli vatandaşlar meydanlara akın etti.

Protestoya katılan vatandaşlardan birisi "Kahrolsun PKK, yaşasın Türk Milleti" diye bağırınca bir grup protestocu "Kahrolsun PKK" diyen vatandaşara saldırmak isteyince arbede çıktı. İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri mensupları Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerine toplanarak Tahir Elçi için hazırlanmış panklartlar açtı ve pankart üzerine avukat cübbesi bıraktı.

Grubun protestosu devam ederken slogan attıkları bir anda bir vatandaşın"Kahrolsun PKK, yaşasın Türk Milleti" diye bağırması gerginliğe sebep oldu. İzmir Emek Demokrasi ve Barış Güçleri üyeleri vatandaşın üzerine yürüyerek saldırmaya çalıştı. Polisin araya girmesiyle grup tatıştırılmaya çalışılırken saldırıya uğrayan vatandaş bir iş yerine sokuldu.

İş yerininin önünen ayrılmak istemeyen protestocu grup polis tarafından dağıtıldı. İş yerine sığınan kişi polis ekipleri tarafından ifadesini almak için polis merkezine götürüldü.
Editör: TE Bilisim