Batman'daki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'ndaki 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözü kaldırılmış yerine 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı yerleştirilmişti. Özellikle sosyal medyada büyük tepki çeken uygulamanın ardından kaldırılan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözü geri geldi.

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

Ancak 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı yetkililer tarafından değil kimliği belirsiz bir kişi tarafından 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısının altına yazıldı.

1-053.jpg

Batman Cumhuriyet Meydanı’nda 1 ay önce Atatürk anıtının üzerinde bulunan “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının yerine Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünün yazılmıştı. Anıta kimliği belirsiz kişi tarafından kırmızı boyayla “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı yazıldı.

Sabah saatlerinde yazıyı yazan kişinin sivil polis olduğunu sanan çevredeki vatandaşlar, şahsa tepki göstermediklerini ve yazıyı bilgisayardan özenerek çıkardığını, daha sonra da kırmızı boya ile boyadığını belirterek, “Yazıyı yazan şahıs fiyakalı biriydi. Sivil polis sandık, o yüzden tepki göstermedik” ifadelerini kullandı.

2-049.jpg

Editör: TE Bilisim