Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, kalpazanlar, sahte 100 liralık banknotlarla alışveriş yaparak 30 esnafı dolandırdı.

Dolandırıldıklarının farkına sonradan varan esnaflar, Sarıkaya Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, sahte para ile dolandırıcılık yapan çeteyi ihbar etti. Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dolandırıcıların eşkallerini tarif eden esnaf, şüphelilerin biran önce yakalanmasını istedi.

Sarıkaya Emniyet Müdürü Ökkeş Bulut, yaptığı açıklamada, ilçede daha önce de piyasaya sahte dolar sürmek isteyen şebeke olduğunu ve yakalandığını hatırlattı. Bulut, ”Daha önce de aynı şekilde piyasaya sahte dolar sürmek isteyen şebekeyi yakalamıştık ve tutuklanmışlardı. Hiçbir suç cezasız kalmaz. Şu an bu dolandırıcıların da yakalanması için gerekli çalışmayı yapıyoruz. Esnafımız dolandırıldıklarının geç farkına varmış. Bu gibi durumlarda bizlerin ne kadar kısa sürede haberi olursa suçluların yakalanması da o kadar kısa sürer. Bizler vatandaşlarımızı dolandırıcılara karşı, gerek dağıttığımız uyarıcı broşürle gerekse bilgilendirme toplantıları ile uyarıyoruz. Halkımızdan, bu konularda biraz daha duyarlı ve dikkatli davranmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Ahmet Demirbaş isimli esnaf da paranın sahte olduğunu, bankaya gittiğinde anlaşıldığını söyledi. Demirbaş, "İş yerine 20 ile 25 yaşlarında iki genç geldi, alışveriş yaptılar ve paranın üzerini de alıp gittiler. Paranın sahte olduğunu akşam bankaya gittiğimde öğrendim." dedi.

Bir taksi şoförü ise petrolden yolcu için arandığını belirterek, "Beni bir petrolden aradılar yolcu var diye gittim. Yolcuları aldım Sorgun’a bıraktım sonra bana verdikleri paranın sahte olduğunu anladım. Emniyeti arayarak haber verdim. İki kişilerdi ve yanlarında bu paradan daha çok olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü ellerinde çanta vardı." diye konuştu.
Diğer esnaflar da aynı ifadeleri kullanarak şüphelilerin iki kişi olduklarını ve biran önce yakalanmasını istedi.


Editör: TE Bilisim