Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Çoğunuz Rusya ile yapılan mutabakat çerçevesinde YPG’lilerin 30 km aşağıya gönderileceği konusunda “Kamışlı”nın bu anlaşma kapsamı dışında tutulduğunu bilmiyorsunuzdur bile.. Çünkü bu husus gözlerden kaçırılıyor..

“Önemsiz bir ayrıntı” şekline sokuluyor. Ama aslında BU ÇOK ÖNEMLİ BİR AYRINTI.. 

ÇÜNKÜ ORADA IRAK KÜRT FEDERAL BÖLGESİ İLE SURİYE’NİN ORTAK SINIRI VAR !!..

Yani, karadan geçişler için açık bir kapı, Kandil’e, hatta oradan da İran sınırına kadar.. Ne işe yarayacağını kolay anlamanız için de birilerinin inatla “Kobani” dedikleri Aynel Arap’a silahlı peşmergelerin (hem de, tam da “29 Ekim” günü) davul zurna ile, lahmacun partileri ile Türk topraklarından geçtiklerini hatırlatayım..
Kamışlı’yı birkaç kez yazdım, bu husususiyetini de harita ile gözlere sundum ama kimsenin ilgisini çekemedim, bu konudaki yalnızlığım devam ediyor. Oysa daha Afrin harekâtı zamanlarında ben bukonuya dair yazmaya ve konuşmaya başlamıştım. Bir defasında galiba eski kuşak bir Türkçü’nün cenazesi sonrasında idi tam hatırlamıyorum ama Mehmet Demirtola ağabey ile cenaze sonrası eski kuşak Türkçülerin vesilelerle buluşup sohbetler yaptığı Kadıköy yakasındaki Balık Adam Derneği’nde, o eski kuşak Türkçü ağabeylere bu  Kamışlı mevzuunu gündeme taşımak konusunda teklif ve telkinim olmuştu. Salih Özbideciler ağabey de oradaydı, hatırlayacaktır. 
Heyhat ki, halâ yalnızlığım sürüyor bu konuda.. 
Ama çok yakında zaruri olarak insanlar bu konuyu konuşmak zorunda kalacaklar, ama tren çoktan kaçtı, arkasından konuşmuş olacaklar..

UZATMAYALIM; “HERŞEY BOP İÇİN, BOP’A GÖRE VE BOP TAŞERONLARI TARAFINDAN” DEYİP BİTİRELİM..

Bilmeyelere de orjinalini  hatırlatarak bu özdeyişin ; “Herşey Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından” idi 70’lerde duvarlara yazdığımız..

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN !..

Ali BAYKAN

Editör: TE Bilisim