AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Aktif Eğitim Sendikası İskenderun Temsilcisi Cihangir Zebun, kamu çalışanlarının siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişlenip, ayrımcılığa tabi tutulduğunu, haklarının ise ellerinden alındığını söyledi.

Aktif Eğitim Sendikası İskenderun Temsilciliği düzenlediği basın toplantısında son yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Aktif Eğitim Sendikası İskenderun Temsilcisi Cihangir Zebun, "Yaşadığımız ülke her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir yer haline geliyor. Devlet olarak tarafı olduğumuz, uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış, neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor. İşin kötü tarafı ise bu vahim ihlallerin bizzat yöneticiler eliyle gerçekleştiriliyor olması. Biz inanıyoruz ki yeryüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal eden, Yüce Yaratıcı'nın hakkını da gasp etme kabahatini işlemiş olur. Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında, haksız ve hukuksuz uygulamalara imza atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Bütün bu yapılanların güzel ülkemize neler kaybettirdiği, hiç ama hiç önemsenmiyor. Türkiye her geçen gün biraz daha fazla kan kaybediyor, yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor." dedi.

Bu ülkenin okullarında görev yapan 7 binin üzerinde tecrübeli ve başarılı idarecinin siyasal ya da sendikal taassup taşımadığı için, göstermelik puanlamalarla tasfiye edildiğine dikkat çeken Zebun, "Dershaneler, kurslar kapatılıyor. Fakat bu yapılırken; buralarda görev yapan, hayatını idame ettiren on binlerce eğitimcinin ve çalışanın akıbetinin ne olacağı hiç mi hiç düşünülmüyor. Demek ki saraylarda yaşayanlar; toplumun sesini duyamaz, derdini bilemez hale geliyor. Yoksul öğrencilere ücretsiz eğitim veren ve bu yönüyle milli eğitimimize ciddi oranda katkı sağlayan okuma salonları hangi akla hizmetle kapatılıyor? Nasıl bir makul gerekçeyle gençlerimizin sokaklarda kalmasının önüne geçen yurtların kapısına kilit vuruluyor?" diye sordu.

Zebun, istatistiklerin bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığına dikkat çekti. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre, dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye'nin 180 ülke içinde 154. sıraya gerilemiş durumda olduğunu kaydeden Zebun, şunları ekledi: "Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Değerli kamuoyu: Biz de Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bu onurlu, haklı, vicdanlı mücadelenin daima arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Biz babalarımızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde, hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz."

Editör: TE Bilisim