Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Ege Üniversitesi’nde bıçaklanarak öldürülen öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’yla ilgili bir basın açıklaması yaptı. 23 yaşında bir gencin katledilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Doğruyol, bunun yeni bir olay olmadığını, yaklaşık 10 yıllık sürecin sonu olduğunu söyledi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın, yaklaşık altı yıl önce rektörlük seçimleri için arkadaşlarından oy isterken özellikle Edebiyat Fakültesi başta olmak üzere PKK yapılanmasıyla ilgili gerekli tedbirleri alma vaadinde bulunduğunu ileri süren Doğruyol, buna rağmen hiçbir tedbir almadığını belirtti.

'DİĞER ÖĞRENCİLER PSİKOLOJİK BASKI ALTINDA'

Özellikle Edebiyat Fakültesi çevresindeki oluşumun diğer öğrencileri psikolojik baskı altına aldığını öne süren Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Doğruyol, bu yapılanmada asıl sorumluların, izin veren ve ortamı sağlayanlar olduğunu iddia etti. Sorumluların bulunmasını isteyen Doğruyol, “Maalesef yıllardır yapılan uyarılar dikkate alınmamış ve bugün, 23 yaşında gencecik öğrencimizin hayatına mal olmuştur. Önümüzdeki süreç, tehlikeli bir süreçtir. Bize gelen bilgiler çerçevesinde Edebiyat Fakültesi Dekanı, Felsefe Bölüm Başkanı ve güvenlik amirinin görevine son verilmesinin faydalı olacağı görüşü hakimdir.“ dedi.

'UYARIYORUZ, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDE AYNI YÖNDE YAPILANMA VAR'

Kanundışı örgütü destekleyen öğretim görevlileri ve kafeterya işletmecileri olduğunu, bunlar hakkında hiçbir kanuni işlem yapılmadığını öne süren Ahmet Doğruyol, öncelikle toplanma merkezi haline gelen kafeteryaların kapatılması gerektiğini söyledi. Kendilerine gelen duyumlar çerçevesinde, 18 Aralık 2013 tarihinde Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde bir çanta patlayıcı ve kesici madde bulunduğunu, bununla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı konusunda tereddütleri olduğunu, yaklaşık üç yıl önce Çanakkale ile ilgili bir konferansın yine aynı grup tarafından sabote edildiğini belirten Doğruyol, “Uyarıyoruz, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde aynı yönde yapılanma vardır. Gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Bir gencimizin ölümüyle sonuçlanan olayda yaşanan olumsuzluklar da kabul edilebilir bir durum değildir. Hastaneye yaklaşık 800 metre uzaklıkta olan bir olayda yaralı gencimizi hastaneye götürmeyen güvenlik görevlilerini, ambulans bekleyen emniyet görevlilerini ilahi adalete havale diyoruz. Üç gündür tatil edilen okul, yarın eğitim öğretime başlayacaktır ancak İçişleri Bakanlığı, gerekli güvenlik tedbirlerini eksiksiz almalıdır.” dedi.

Editör: TE Bilisim