Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yüksek mazot fiyatları ile astronomik belge fiyatlarını protesto eden kamyon şoförleri, otobüs terminali önündeki yolu trafiğe kapattı. Kamyoncuların E-5 Karayolu'nu kapatma girişimini Gebze İlçe Emniyet Müdürü A.Kadir Demir engelledi. Komisyoncuları da protesto eden kamyoncular, hükümetten kendilerine destek çıkmasını istedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı da protesto eden kamyoncular, "Cebimizde yemek paramız yok, senetlerimizi ödeyemiyoruz, her gün yenileri çıkan belgelerin ödemesini yapamıyoruz. Onca emeğimize rağmen parayı biz değil komisyoncular ve TIR garajları kazanıyor. Kamyoncu esnafına sahip çık." diye konuştu.

Yakıt ücretlerine her gün zam gelmesine rağmen nakliye fiyatlarının sürekli düştüğünü belirten kamyoncular, Gebze Terminali önünde toplanarak yolu kapattı ve açmamak için uzun süre direndi. Sorunlarını Gebze İlçe Emniyet Müdürü A.Kadir Demir'e anlatan kamyon şoförleri, kendilerinden istenen belgelerin hiç bir işe yaramadığı halde astronomik ücretler talep edilmesinden şikâyetçi oldu. Bir kamyoncu, "Benim cebimde 6 tane kart var. Bunların her biri bin TL'den 6 bin TL yapar. K1 belgesi 20 bin TL, trafik sigortası 3 bin TL, kasko 8 bin TL. Bu kartların bize bir faydası yok. Bizim taşıdığımız nakliye ücretleri bu kadar değil. Bizden istedikleri belgelerin parasını bile kazanamıyoruz. Var olan işleri de komisyoncular alıyor ve bize ancak benzin parasını veriyorlar. Biz evimize ekmek götürmeyelim mi?" diye sordu.

Tepkilerini oturarak gösteren kamyoncular, trafik cezalarının tutanaklarını göstererek, "Tonaj farkı nedeniyle 7 ila 9 bin lira arasında ceza yiyoruz. Biz bu cezayı ödemek için 3 ay çalışıyoruz. Kamyonlarımız hepsi hacizli. Bankalar da ödemeleri yapamadığımız için en yüksek faizle bizi borçlandırıyorlar." diyerek tepkilerini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a seslenerek kendilerine sahip çıkılmasını isteyen kamyon şoförleri, Gebze Emniyet Müdürü'nün uzun uğraşları sonucu yolu trafiğe açtı. Kamyoncular sorunları çözülmediği takdirde gerekirse yeniden eylem yapacaklarını söyledi.


Editör: TE Bilisim