Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Adana Kan Hastalıkları Derneği Başkanı Şahin Özbingül, kan hastalarının en büyük sıkıntısının 'kana ulaşmak' olduğunu söyledi.

Balcalı Hastanesi ile Adana Kan Hastalıkları Derneği'nin kan hastalarına yönelik yürüttükleri çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Dernek Başkanı Şahin Özbingül, hastalıkla mücadele oranında önemli bir mesafe katettiklerini belirtti ve hastane yönetimine teşekkür etti.
2003 yılında faaliyetlerine başlayan Adana Kan Hastalıkları Derneği son dönemde Balcalı Hastanesi ile önemli bir işbirliği içerisine girdi. Dernek, hasta yoğunluğu bulunan hemotoloji ve genel cerrahi bölümlerinde kan hastalarını tedavi sürecinde yalnız bırakmıyor. Dernek Başkanı Özbingül, yaklaşık 500 üyeli bir dernek olduklarını belirterek Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak ve Hemotoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Birol Güvenç'le diyalog kurduktan sonra kan hastalarının tedavisinde önemli bir mesafe aldıklarını vurguladı. Özbingül, "Hocalarımızın gayretli yaklaşımları nedeniyle rahatlıkla tedavi olabiliyoruz, eskiden kan hastaları bu hastalığın tedavi edilebilir olduğunu bilmiyordu. Şimdi ise tedavi edilebilir olduğunu öğrendik. Biz dernek olarak hastalarla hastane arasında köprü vazifesi görüyoruz." dedi.

Kan hastalıkları konusunda bölgede bulunan tek merkezin Balcalı’da olduğuna dikkat çeken Özbingül, gelen hiç bir hastalarını geri çevirmediğinin altını çizdi. Özbingül, "Kan hastalıkları konusunda yüzde 90'a varan oranda olumlu sonuçlar alınıyor, hocalarımızla birlikte yılda 2 kez bilimsel toplantılar yapıyoruz, hastalarımızı bilgilendiriyoruz.” diye konuştu. Şahin Özbingül kan bağışı konusunda duyarlı olunmasının da altını çizerek kan hastalarının en büyük sıkıntısının ise kana ulaşmak olduğunu aktardı. Bunun da çözümünün kan bağışından geçtiğini anlatan Özbingül, Adanalıları kan bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Özbingül, insanların evlenmeden önce mutlaka talesemi testi yaptırmasını istedi.

Editör: TE Bilisim