Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 ‘Kanal İstanbul’ ile ilgili tartışmalar devam ederken, özellikle projenin inşa edileceği bölgenin Arap şirketlerine satılmasının ortaya çıkmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden yeni bir adım geldi.

Cumhuriyet’in haberine göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile İBB ve ilçe belediyeler arasında İstanbul sınırları içerisinde bulunan gayrimenkullerin durum sorgulamasına imkan veren protokol, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 31 Ocak’tan itibaren kısıtlanacak.

SORGULAMA KRİTERLERİ KAPATILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan komisyon kararında “Belediyelerin kullanımına açılan belediye görev alanı dışında taşınmaz sorgulama yetkileri ile kayıtlarda bulunan şerh /beyan/irtifak, muhtesat/teferruat/eklenti, rehin ve buna bağlı diğer verilerin kullanılmasına yönelik yetkilerin 31/01/2020 tarihi itibari ile gerçek ve tüzelkişi sorgulama, zemin sorgulama, hissedar sorgulama, pasif parsel sorgulama, pasif malik sorgulama yetkilerinin ise 01/07/2020 tarihinde genel müdürlüğümüz ile belediyeler arasında imzalanan TAKPAS protokolünün ‘Tarafların yetki ve yükümlülükleri’ başlıklı 5.4. maddesi ile aynı protokolün ‘Sorgulama kriterleri’ başlıklı 7.2. maddesi kapsamında kapatılarak…” denildi.

SADECE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖRECEK

Belediyeler, TAKPAS protokolü kapsamında tapu bilgilerini sorgulayabiliyor ya da güncel değişiklikleri görebiliyordu. Bu imkan çerçevesinde Kanal İstanbul tartışmalarına yönelik gayrimenkul toplayanlar da açıklanmıştı. Ayrıca İBB proje bölgesindeki mülkiyet haritası da paylaşılmıştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla sadece İçişleri Bakanlığı, belediyeler linkini kullanabilecek ve bakanlık imkan verirse veriler alınabilecek.

Editör: TE Bilisim