Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kocaeli Kandıra'da bulunan T Tipi Cezaevi'ndeki bir koğuşta kalan mahkumlar iddiaya göre nakillerinin yapılmadığı gerekçesiyle koğuştaki eşyaları ateşe verdi. Jandarma ekipleri, yangına müdahale ederken, dumandan etkilenen 3 mahkum hastaneye kaldırıldı. Mahkumların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kandıra F Tipi Cezaevi'nin karşısında yaptırılan ve cezaevi kampüsüne dönüştürülen T Tipi cezaevinde saat 21.00 sıralarında olaylar çıktı. A 28 koğuşunda kaldıkları belirtilen adli suçlular, iddiaya göre başka cezaevlerine yapılması gereken nakillerinin gecikmesi nedeniyle içerideki yatak, battaniye ve yorganları ateşe verdi. Olay üzerine cezaevinde alarm verildi. Güvenlik önlemleri arttırılırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de cezaevine giriş yaptı. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu oluşan dumandan etkilenen 3 mahkumun hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Cezaevinin girişinde uzun süre güvenlik kordonu oluşturuldu. Saat 22.30 sıraları olay kontrol altına alındı ve bir süre sonra güvenlik kordonu kaldırıldı. Kandıra İlçe Kaymakamı Oktay Erdoğan da cezaevine gelerek incelemelerde bulundu.

Erdoğan, çıkışta yaptığı açıklamada, "Bu akşam yüksek güvenlikli T Tipi Cezaevi'nde 3 mahkumun çıkardığı bir olayla karşı karşıya kaldık. Olaya hemen müdahale edildi. Yangındaki dumandan etkilenen 3 mahkum hastaneye sevk edildi. Kendilerinde birşey yok, tedavileri yapılmakta. Cezaevinde endişelenecek bir durum yoktur. Olay normale dönmüştür. Konuyla ilgili geniş açıklamayı yarın cumhuriyet başsavcımız yapacaktır." dedi. Oktay, olayın çıkış nedeniyle ilgili açıklama yapmadı ve "Yarın konuyla ilişkin açıklamayı cumhuriyet başsavcımız yapacaktır." ifadelerini kullandı.

GEÇEN SENEDE İSYAN ÇIKMIŞTI

3 Mayıs 2014 tarihinde Kocaeli Kandıra C Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan mahkumlar, şartların kötü olduğu bahanesiyle yatak ve yorganları ateşe vererek isyan çıkarmıştı. Cezaevi çatısına çıkan mahkumlar sloganlar atarak tepki göstermişti. Yetkililerin haber vermesi üzerine cezaevine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, cezaevine gelerek mahkumlarla görüşmüştü. Vali Ercan Topaca, olay sonrası cezaevi önünde gazetecilere açıklama yapmıştı. Herhangi bir sıkıntının olmadığını, mahkumların ikna edildiğini söyleyen Topaca, "Bir koğuşta 20 kadar kişinin kendi koğuşlarından çıkarak bir eylemle seslerini duyurmak istemişler. Başsavcımız, savcımız, jandarma komutanımızla birlikte geldik, arkadaşlarla görüşüldü. Herhangi bir müdahaleye yol açmayacak şekilde ikna edildiler. Herkes koğuşuna geçiyor. Tamamen kontrol altına alındı. O iki arkadaşımızla ilgili de hastaneye sevklerini yaptık, Eyleme 20 kişi katıldı. Cezaevinde bin 100 kişi var. Yangın çok büyük bir şey değil. Ufak bir iki parça yakmışlar. Mahkumları tutuklukları etkileyen bir durum yok. Odanın girişinde havalandırma bölümlerinde bir kaç parça eşya yakılmış." diye konuşmuştu.







Editör: TE Bilisim