Yolun sonu mu? Yolun sonu mu?
Kütahya’nın Tavşanlı Belediyesi ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nin Kanser Haftası nedeniyle ortaklaşa düzenlediği ‘Kanserde Güncel Tedavi Yöntemleri’ konulu söyleşi, Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

    Acıbadem Eskişehir Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Dinçer’in kanserin nedenleri ve korunma yöntemlerini görsel sunumlar eşliğinde anlattığı söyleşiyi, kalabalık bir davetli grubu dinledi. Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) katkısının dünya standartları üzerinde olduğunu söyleyen Dinçer, düzensiz diyet, sigara, mesleki etkenler, alkol, çevre kirliliği, yiyeceklerdeki katkı maddelerinin kanserde rol oynayan en önemli etkenler olduğunu belirtti.

    Soru cevap şeklinde geçen söyleşinin ardından konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Bu tür rahatsızlıkların bir ceza yöntemi değil, imtihan dünyasındaki sınavlar olduğu inancını taşımaktayım. Bu nedenle tüm hastalarımıza Allah’ın bizlere gösterdiği sebeplere tutunarak, doktorlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda şifa bulmalarını temenni ediyorum.” dedi

    Güler, sağlık etkinliklerinin devam edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim