Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Kapalıçarşı’da meydana gelen yangınla ilgili Kapalıçarşı Esnafları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat, açıklama yaptı. Fırat, “Bölge olarak buraya ulaşım ciddi sıkıntı. Sokaklar da çok dar. Hafta içi olsaydı buraya ulaşım çok zor olurdu. Bir tedbir alınacaksa çok acil tedbir alınmalı.” dedi.

Dün akşam saatlerinde tarihi Kapalıçarşı’da meydana gelen yangınla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi henüz belli olmazken Kapalıçarşı Başkanı Hasan Fırat, yangının çok ciddi olduğunu, çarşının içinde sıçramamasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Fırat, “Yetkililerin söylediğine göre yangın elektrik kontağından çıkmış olabilir. Güvenlik sistemi ve idare sistemi buradaydı. Buradaki cihazlar tamamen yanarak yarım saatte kül oldu. Maddi hasar tespit edilecek. 1954’te bir yangın çıkmıştı ve Kapalıçarşı 6 yıl kapalı kalmıştı. Esnafımız çok önemli bizim için tabi bölge olarak buraya ulaşım ciddi sıkıntı. Sokaklar da çok dar. Hafta içi olsaydı buraya ulaşım çok zor olurdu. Bir tedbir alınacaksa çok acil tedbir alınmalı. Yangın söndürme sistemi olarak biz de belli noktalarda yangın söndürücülerimiz var. 40’ın üzerinde yangın hidratlarımız var. İki tonluk küçük itfaiye arabamız var.” şeklinde konuştu.

Cihazların tamamen yandığını belirten Fırat, “Ciddi bir yangındı fakat yangının çarşının içinde olmaması güzel bir şanstı. Yetkililerin söylediğine göre yangın elektrik kontağından çıkmış olabilir. Güvenlik sistemi ve idare sistemi buradaydı. Buradaki cihazlar tamamen yanarak yarım saatte kül oldu. Maddi hasar tespit edilecek. 1954’te bir yangın çıkmıştı ve Kapalıçarşı 6 yıl kapalı kalmıştı. Esnafımız çok önemli bizim için tabi bölge olarak buraya ulaşım ciddi sıkıntı. Sokaklar da çok dar. Hafta içi olsaydı buraya ulaşım çok zor olurdu. Bir tedbir alınacaksa çok acil tedbir alınmalı. Yangın söndürme sistemi olarak biz de belli noktalarda yangın söndürücülerimiz var. 40’ın üzerinde yangın hidratlarımız var. İki tonluk küçük itfaiye arabamız var.” ifadelerini kullandı.

Yazın da birçok yangın tehlikesi atlattıklarını belirten Fırat, “Yangınla ilgili yaptırdığımız ön raporda dumanı tahliye edecek bacalar ve erken uyarı sistemimiz yok. Deprem de olsa aynı sıkıntılar yaşanacak. Trafolar ciddi sıkıntıda. Yazın da aynı tehlikeyi yaşadık. Yazın da klimalar 3-4 defa patladı.” diye konuştu.

Yangının çıktığı güvenlik teşkilatının hemen yanındaki dükkan yangından etkilenmedi. Dükkan sahibi Murat Temur, “Bayağı yoğun bir yangındı. Haberi duyar duymaz çarşıya geldik. İçeri kimseyi almadılar. Hemen bizim dükkanın yanında meydana geldi yangın. Allah’tan bizim binaya sıçramadı. Yoksa bütün çarşıya yayılırdı. Esnaftan kimse yoktu burada, bize de bekçiden haber geldi.” dedi.

Editör: TE Bilisim