Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan özel ilk ve orta öğretim öğrencilerinin, resmi eğitim kurumlarına 30 Eylül 2016 tarihine kadar kayıt yaptırabileceklerini ilişkin düzenlemeyi illere gönderdi.

OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik illere gönderilen düzenlemeye göre, mağdur öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül'e kadar yapılabilecek.

Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak.

Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.

Cihan

Editör: TE Bilisim