Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Diyarbakır’da Kobani eylemlerine katıldığı iddiasıyla polis tarafından evi basılan Hasan Yeşil'in, kapıdaki polisleri kan davalıları zannederek 155'ten yardım istediği ortaya çıktı. Kapıdaki şahıslara silahla direnince bacağından vurulan Yeşil'in ayağına platin takıldı.

Edinilen bilgiye göre, 9 Ekim'de 6 çocuk babası Hasan Yeşil’in evine polis tarafından baskın yapıldı. Kobani eylemlerine katıldığı gerekçesiyle yapılan baskında polisin seslenmesine rağmen kapı açılmayınca kapı kırıldı. Uyku sersemliği ile yatağından fırlayan Yeşil, kapıyı kıranların kan davalıları olduğunu zannederek ruhsatlı av tüfeğiyle duvarlara ve tavana ateş açtı. Güvenlik güçleri ise silah sıkılması üzerine odanın duvarlarına ateş açtı. Daha sonra 155 Polis İmdat hattını arayan Hasan Yeşil, silahlı saldırıya uğradığını belirterek yardım istedi. Polis merkezi ise kapıdaki kişilerin kendi ekipleri olduğunu belirterek, silahını bırakıp teslim olmasını istedi.

Silahını yere bıraktıktan sonra ellerini havaya kaldırdığını anlatan Hasan Yeşil, polisin buna rağmen kendisine ateş açtığını ve bacağından yaraladığını ileri sürdü. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldığını aktaran Yeşil’in ayağına platin takıldı. Taşeron işçisi olduğunu ve Sur ilçesi Benü Sen Mahallesi'nde oturduğunu anlatan Yeşil, "Bacağım şu an sakat, platin takıldı. Çalışamıyorum. Gözaltına alınmadım. Karakolda ifade verdim, sonra eve geldim. Polisler hakkında davacı oldum." açıklamasında bulundu.



Editör: TE Bilisim