Şimdi Dilipak.. Şimdi Dilipak..
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir mobil iletişim şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonuna karşı çıkan vatandaşlar, eylem yaparak firma çalışanlarını alana sokmadı.

Battalgazi Mahallesi’nde bir vatandaşa ait arsayı kiralayan iletişim şirketi baz istasyonu kurmak için girişim başlattı. Arsaya baz istasyonunun monte edileceği direğin konulması üzerine mahalle sakinleri durumu fark ederek tepki gösterdi. Aralarında kadınların da bulunduğu mahalle sakinleri geçen ayda aynı şekilde, firma yetkililerinin direk dikmek için gelmesi üzerine, baz istasyonu istemediklerine yönelik imza toplayarak yetkililere ilettiklerini anlattı.

Bugün yine aynı firma yetkililerinin direk dikmek için yeniden mahalleye gelmesi üzerine vatandaşlar sokağa döküldü. Kar altında eylem yapan vatandaşların, şirket çalışanlarını arsaya sokmaması üzerine bölgeye polis ekipleri geldi. Polis, şirket çalışanlarını bölgeden uzaklaştırırken vatandaşlara da dağılmalarını ve adli makamlara başvuru yapmalarını söyledi.

Battalgazi Mahallesi Muhtarı Şükrü Kılınç, baz istasyonunun kurulmasını istemediklerini belirtti. Daha önce topladıkları imzaları kaymakamlık ve valiliğe ilettiklerini aktaran Kılınç, "Halkımız baz istasyonu istemiyor. Şirket yetkilileri inat ediyor." dedi.
Mahalle sakinlerinden Sonay Tozal, çocuğunun sağlık sorunları olduğunu anlatarak, "Kalp hastası, ritm bozukluğu var. Bunun yanı sıra bir de diyabet hastası. Doktorları bize diyorlar ki 'baz istasyonundan, elektrik santrallerinden uzak oturacaksınız, oralarda bulunmayacaksınız. Evim, baz istasyonunun kurulmak istendiği yere çok yakın. Kesinlikle izin vermeyeceğiz." diye konuştu. Kar yağışı altındaki eylem olaysız şekilde sona erdi.

Editör: TE Bilisim